De nye kravene er laget for å hindre at parasitten revens dvergbendelorm skal etablere seg i Norge. Parasitten er ufarlig for hund og rev, men kan være dødelig for mennesker om de smittes, opplyser Mattilsynet.

Hovedpoenget i de nye reglene er at hunder som tas med på utenlandsreise, må behandles for parasitten i utlandet, før den tas med tilbake til Norge. Behandlingen må gjennomføres mellom 24 og 120 timer før innreise til Norge. Den må gjennomføres hos veterinær, som også må bekrefte behandlingen i hundens kjæledyrpass.

Dersom du kun reiser innenfor EU/EØS-området, kan hunden behandles to ganger med minimum én og maksimum 28 dagers mellomrom før avreise. Det må videre gis behandling etter hjemkomst. Også dette må bekreftes i kjæledyrpasset av veterinær.

– Du må nøye vurdere om hunden behøver å være med på korte turer, altså noen få timer, eller om den kan bli hjemme i Norge, sier seniorrådgiver Ole-Herman Tronerud i Mattilsynet.

Hvis du reiser direkte fra et land der revens dvergbendelorm ikke finnes, som Storbritannia, Irland, Finland og Malta, trenger du ikke behandle hunden.