Heidi Merethe Hoff (49) har de siste månedene prydet feeden hos de fleste på den populære bildedelingsstjenesten, Instagram. Her serverer hun treningsbilder og entusiastiske videosnutter av seg selv som folk finner motiverende og hysterisk morsomme. Og de fleste har vel stilt seg spørsmålet, er hun virkelig sånn?

– Ja, jeg er faktisk sånn, det er min personlighet. Når det er noe jeg liker veldig, blir jeg utrolig overangasjert. Jeg blir ivrig og jabber og jabber. Men selvfølgelig er jeg ikke slik hele tiden, det hadde blitt slitsomt, forteller hun.

Den spreke 49-åringen er tilbake på hjemstedet sitt på Brekstad. Vi møter henne selvsagt på et av Ørlands treningssenter. Hun fant gleden i å trene allerede som seksåring der hun storspilte for Yrjar håndballag fra Ørland. Hoff har ikke bodd her  siden hun var 18 år, men elsker å komme ”hjem.”

– Det er så utrolig deilig her. Det er sånn ro, frisk luft og helt herlig.

Vekttrening

Til vanlig bor hun i Trondheim, jobber som kurs- og konferansevert på Scandic hotell, og tilbringer dagene på treningssenteret. Da hun flyttet til Trondheim oppdaget hun vekttrening som treningsform, som raskt ble hennes store lidenskap. Hun begynte deretter å dokumentere treningen i en nokså morsom ramme på sosiale medier, noe som mildt sagt ble en hit. Følgestatistikken eskalerte, og gjorde Heidi til en motivasjonsguru landet over. Nå har @Instaheidi66 over 35 000 følgere på Instagram.

– Jeg hadde jo overhodet ikke ventet slik respons. Det er jo klart det er tusen forskjellige meninger på godt og vondt, men de dårlige preller ganske fort av meg.

Bevisst ansvar

Dama bryr seg ikke stort hva folk mener om henne, og ønsker nå å ta et oppgjør med unge jenters dårlige selvtillit. Hun mener jenter må være flinkere til å danne seg barrikader imot det kroppspresset de møter i dag. Omtrent 70 prosent av følgerne hennes er unge jenter under 25 år, og Heidi forteller at hun er bevisst over ansvaret hun har for leserne sine.

– Det er så mye negativitet og sjalusi blant jenter. De som er unge i dag er så mye mer usikre. Man må ikke bry seg så mye om hva andre synes og mener, vi har alle forskjellig smak, heldigvis. For det er ikke galt i å beundre noen andre, det må vi bli flinkere til.

Positivt fokus

Men selv om hun har måtte takle kritikk, har likevel majoriteten av tilbakemeldingene vært positive. Hun forteller om anorektikere, funksjonshemmede og andre som har takket henne for å få livsgleden tilbake. Det å snu noe negativt til noe positivt er budskapet som går igjen i flere av videoen hennes. Selv har Heidi selv måtte snu en tilværelse som var på bunn.

– I fjor sa det plutselig pang, og jeg klarte ikke løfte en kaffekopp engang. Jeg ble sykmeldt i et helt år for alvorlig prolaps i nakken. Det var forferdelig.

Sitter i hodet

For en livsglad treningsnarkoman ble dette en nedtur hvor hun gikk helt i kjelleren.  Likevel bestemte hun seg for at hun ikke ville operere, men at hun skulle klare å trene opp styrken i armen selv. Hun tok frem det hun mener det alt dreier seg om – sin indre drivkraft og vilje.

– Jeg mener at alt sitter i hodet. Jeg klarte å tenke positivt i den tunge stunden, og kom meg dermed lettere tilbake. Nå er jeg så å si helt bra i armen. Men slik er det i alle situasjoner, trening også. Jeg vet hvorfor Northug er så god. Han er ikke god fordi han trener så mye mer enn alle andre, men det er fordi han har det i hodet.

- NYT!

Med en slik holdning tror instastjernen at man kan komme langt. Hun oppfordrer nå alle som skal tilbake til treningshverdagen sin, å finne frem sin indre drivkraft  for å komme ordentlig i gang etter en lang ferie.

– Det er alltid litt ekstra tungt å komme i gang etter en pause, men bestem deg hvor lenge du vil ferien skal vare. Så må du bare si til deg selv at du SKAL ut av den døra med treningstøy, og da er det gjort. Ikke tenk så mye, bare handle!

Og med det kommer Hoff med en gjenkjennelig oppfordring til alle og en hver.

– Men vi ska samtidig aldri glæm å kos oss! En må NYT livet og hælga, så æ håpe alle sammen får ei knallj gullego hælg.

Sett denne? Linda (32) fra Åfjord elsker trening

Heidi Merethe Hoff. Foto: Camilla Skanke