Rissværingen Steven J. Berg er pendler, og var en av dem som deltok på møtet for å stille en del spørsmål, og komme med noen bemerkninger.

- Dette er ett stort utbyggingsprosjekt, men ut fra min mening er det ikke tenkt langsiktig og praktisk for brukere, sier han til Fosna-Folket etter møtet.

Parkeringsplasser

Han påpekte blant annet behovet for flere parkeringsplasser.

Rørvik ferjeleie Foto: privat

- Det har lenge vært ett ønske om flere parkerings plasser.  Det blir det på Rørvik ferjeleie men ingen ekstra på Flakk der det er behov for mere parkeringsplasser for både personbiler og lastebiler, sier Berg.

Servicebyggene

Han er også kritisk til at servicebyggene på begge sider skal rives og erstattes med noe han mener er langt dårligere.

- Dette er Norges tredje største ferjesamband.  Når det er ferdig utbygd blir det bare ett klosett på hver side og det blir ikke noe venterom. Jeg trodde dette skulle være et knutepunkt for kollektivtransporten. Problemet er at det ikke legges til rette for det, mener han.

Syketransport

Han mener også det burde vært gjort tiltak i de ukene der en del ferjeavganger innstilles på grunn av sprengningsarbeid.

- I den stenge perioden er det ikke tatt noe hensyn til syketransport, hva skjer vis Sea King'en og legehelikopter er ute på oppdrag samtidig? spør han.

Trenger lokalt innspill

I forbindelse med ombyggingen er det lovt planleggings- og informasjonsmøter hver måned.- Det var sagt at det skulle være planlegging møte hver måned der fylket, Statens Vegvesen, Fjord 1, AtB og utførende entreprenør skulle være representert. Jeg stilte spørsmål om det var noen fra det lokale kommunen som skulle være med, men det var det ikke.

Pendler Steven J. Berg Foto: privat

- Disse møtene skal holdes for å gjøre ombygging så skånsomt som mulig og planlegge eventuell økning i ferjetilbudet. Jeg spurte om det ikke hadde vært lurt å ta med noen som hadde lokal kunnskap om behovet, og eventuelle ting som foregikk på Fosen, avslutter Steven J. Berg.

Infomøte

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens Vegvesen opplyser at møtet som ble holdt på Stadsbygd kun var et infomøte og at eventuelle innspill om blant annet mer parkeringsplasser på Flakk må rettes til fylkeskommunen som er eier av området.

- Vi har fått et oppdrag av fylkeskommunen og forholder oss til det.

Når det gjelder varsling via sms under arbeidet på Flakk og Rørvik ferjeleier, vil Statens Vegvesen bruke sammen sms-varsling som i dag brukes av Fjord 1.

Innstillinger

I høst vil det bli innstilte avganger i perioden 15. september - 15. oktober. Statens Vegvesen har sendt ut følgende informasjon:

«I forbindelse med utdyping ved Flakk fergekaianlegg, innstilles avgangene fra Flakk klokken 20.45 og 01.00 mandag t.o.m. torsdag, 17.00 og 01.00 på lørdag samt 21.00 og 01.00 på søndag. Fra Rørvik innstilles avgangene kl. 21.30 og 01.30 mandag til og med torsdag, 17.30 og 01.30 lørdag samt 21.30 og 01.30 søndag».

Slik blir den nye ferjekaia