- Klatrerteamet ble tirsdag ferdig med boltingen av det øverste partiet. Klatrerne skal jobbe videre i morgen. Da blir det også startet med fjellrensk igjen, sier kontrollingeniør Lars Arne Lien i Statens Vegvesen.

Han tror han kan si mer om når veien kan åpnes igjen utpå dagen onsdag.

Krevende vær

Slik så veibanen på fylkesvei 14 ut mandag formiddag. Foto: Alexander Killingberg

Det var tirsdag forrige uke at det gikk et steinskred over fylkesvei 14 i Berfjorden i Roan. Veien ble umiddelbart stengt. Statens Vegvesen konkluderte raskt med at fjellsiden om lag hundre meter over veibanen må renskes for løsmasser. På grunn av dårlig vær, kom ikke dette arbeidet i gang før fredag. Så dukket en ny utfordring opp. Et fjellparti på toppen av fjellveggen måtte sikres med bolter for at fjellklatrerne kunne fortsette fjellrenskingen lenger ned. Lørdag ble kompressor og annet nødvendig utstyr flydd opp, og søndag startet arbeidet med å borre bolter inn i fjellet. Dette er et tidkrevende arbeid som ble ferdigstilt tirsdag.

Usikkert

Det er øverst i denne fjellsiden at fjellklatrerne siden søndag har boltet fast et fjellparti. Onsdag skal fjellklatrerne bevege seg nedover fjellsiden og starte fjellrensking der. Usikkerhetsmomentet er hvorvidt fjellklatrerne kommer over nye områder lenger ned som må boltes fast. Foto: Alexander Killingberg

Onsdag skal fjellklatrerne rappellere seg lenger nedover fjellsiden. Dersom de ikke kommer over nye områder som må boltes fast, er det ventet at selve fjellrenskingen skal gå relativt fort. I beste fall kan fylkesvei 14 åpnes for trafikk igjen sent onsdag eller torsdag, men dette er høyst usikkert.

Det er om lag 200 innbyggere som bor i den isolerte delen av Roan kommune. De har siden tirsdag forrige uke vært avhengig av båt for å komme seg til Roan sentrum.

Det var hundre meter oppe i denne fjellsiden at skredet gikk tirsdag forrige uke. Foto: Alexander Killingberg