- De har fått et mandat hvor de skal forsøke å svare på konkrete spørsmål. Dette går ikke bare på funn i obduksjonen. De sakkyndige får tilgang på alle dokumentene i saken, opplyser politiadvokat Silje Valstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det var onsdag 27. november i fjor at en gutt (1) ble funnet død i småbarnsfamiliens hjem i Vanvikan i Leksvik kommune.

Nekter straffskyld

Barnets far (29) og barnets mor (26) ble begge siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Foreldreparet ble løslatt fra varetekt i begynnelsen av desember. Det har siden dødsfallet i november vært uklart hvorfor gutten døde. Den foreløpige obduksjonsrapporten klarte ikke å fastslå noen dødsårsak. Stump vold ble utelukket. Den endelige obduksjonsrapporten, som forelå i februar i år, klarte heller ikke å fastslå noen dødsårsak. Det ble ikke funnet stoffer i gutten som kunne forklare dødsfallet. Foreldreparet har hele tiden hevdet sin uskyld.

Skal undersøke krybbedød

Tingretten oppnevnte den 21. mai to nye sakkyndige i saken. Ifølge Valstad er dette en barneoverlege og en rettsmedisiner.

- Det er ganske vanlig å ha to ulike vinklinger når vi ber om en tilleggsutredning.

- Hvorfor vil dere ha en tilleggsutredning?

- Det er ikke uvanlig i slike saker. Vi ønsker å belyse saken så godt som mulig. Denne saken har uansett fått et tragisk utfall. Vi ønsker å kunne si med hånda på hjertet at vi har gjort det vi kan for å finne årsaken til at gutten døde.

- Vil de nye sakkyndige undersøke hvorvidt dødsfallet kan skyldes krybbedød?

- Det er en av tingene vi ønsker svar på, sier Valstad.

De to sakkyndige har fått frist på seg til å være ferdig med tilleggsutredningen i august.