Bombene som ble sluppet over skytefeltet på Tarva i Bjugn tirsdag var på hendholdsvis 500 og 2000 pund. I alt fire bomber ble sluppet - to av hver størrelse. Fram til nå har skytefeltet vært begrenset til bruk av bomber med betongelement og markørladning, men uten sprengladning.

Smellene og ristingene skremte mange i området. Fra Forsvarets side beskrives testen som vellykket.

LES OGSÅ: * Jeg trodde det var jordskjelv * Skremte mange med høye smell

- Bombingen var vellykket og har vært planlagt over lang tid, sier oberstløytnant Marianne Mjelde Knutsen, NK/stabsjef 138 luftving ved Ørland hovedflystasjon til mil.no.

Hensikten med det hele var å innhente støymålinger i forbindelse med skarpe våpen og jagerfly. Oppdraget er et samarbeid mellom FOHK, Forsvarsbygg, Ørland og Bjugn kommune, sier Knutsen.

Tarva er ei øygruppe med tre hovedøyer og ligger rundt 15 km unna Ørland hovedflystasjon ytterst i Trondheimsfjorden. Skytefeltet ble åpnet i sommeren 1977 og har vært aktivt brukt siden.

Tarva er under utvikling fra et skolefelt til et mer taktisk felt, noe som skal gi bedre trening for jagerflypilotene. Hjerkinn ble stengt ved årsskiftet og man ser på muligheten for levering av skarpe våpen på Tarva som alternativ.

Bombene som ble sluppet var på hendholdsvis 500 og 2000 pund. Foto: Luftforsvaret
Målet blir klargjort av Forsvaret. Foto: Luftforsvaret
Marianne Mjelde. Foto: Forsvarets mediearkiv