Det blir ingen sammenslåing av Ørland Travklubb og Bjugn Travklubb. De to klubbene drifter i dag hver sin travbane, Skoglund Travbane, på Opphaug, og Bjugn Travarena, i Bjugn.

Mens kommunepolitikerne diskuterer hvorvidt Ørland kommune og Bjugn kommune skal slås sammen, er tilsvarende avtale for travklubbene ikke i mål. I hvert fall ikke foreløpig.

– Det har ikke kommet noen henvendelser eller forslag på det som jeg kjenner til. Det er nok naturlig å tro at det kan bli det frem i tid, men er ikke på noen agenda ennå, sier Ketil Oksvold, leder i Ørland Travklubb, til Fosna-Folket.

Hestereform

I stedet kommer Bjugn Travklubb til å slå seg sammen med Åfjord Travklubb. De to klubbene har gjort vedtak i sine generalforsamlinger om sammenslåing, og er igang med å forberede stiftelsesmøte.

– I morgen, torsdag 11. mai, arrangerer Åfjord den siste kjøringa som selvstendig klubb på Bjugn Travarena, sier Knut Botngård, leder i Bjugn Travklubb.

Sammenslåinga mellom travklubbene i Bjugn og Åfjord vil gjøre travklubben til den største i sitt slag på Fosen, med totalt 110 medlemmer. Ifølge Oksvold, har Ørland Travklubb hundre medlemmer, mens det minste travlaget på Fosen, er Jøssund Travklubb, med sine tretti medlemmer.

Hestesportsenteret

I 2015 ble Rissa Travlag og Stadsbygd Travlag slått sammen til ett. De to klubbene ble til Rissa og Stadsbygd Travlag, og har i dag omtrent åtti medlemmer.

Etter fusjoneringa gikk Rissa og Stadsbygd Travlag sammen om å drifte Fosen Hestesportsenter. Senteret ble i 2016 lagt ut på tvangssalg.