De nye karantenereglene som trådte i kraft natt til torsdag, medfører at mange av de øvrige ansatte i barnehagen nå må i karantene.

– Det betyr at vi ikke kan drifte barnehagen som normalt, og ser oss nødt til å stenge, opplyser kommuneoverlege Siw-Lindia Leirbakk Ledsaak.

Trolig blir ikke barnehagen åpnet som normalt igjen før juleferien, ifølge Ledsaak.

Ansatte tok hurtigtest

Etter at den ansatte testet positivt, tok alle ansatte i barnehagen hurtigtest fredag morgen. Foreløpig er det ingen av de øvrige ansatte som har positivt utslag, sier Ledsaak.

Det er heller ingen mistanke om at den ansatte er smittet med omikronvarianten av koronavirus, opplyser Ledsaak.

– Det er ei avdeling der barn er berørt, og flere avdelinger der voksne er berørt, sier hun.

Ifølge kommuneoverlegen jobbes det nå med å kartlegge hvorvidt det er foresatte ved barnehagen som har samfunnskritiske jobber.

Barn som har minst én foresatt i en kritisk samfunnsfunksjon, og barn med særlige behov, har nemlig krav på et barnehagetilbud.

Samfunnsviktig

Når det gjelder de ansatte i barnehagen, defineres de foreløpig som samfunnsviktige – men ikke kritiske, sier Ledsaak. Samfunnskritisk personell har unntak fra karanteneregler i arbeidstiden.

– Vi har vært i dialog med jurist hos Statsforvalteren, samt FHI, og per nå følger vi den forskriften som gjelder. Men vi må se på hvorvidt kommunen selv kan definere noen inn i samfunnskritisk arbeid, sier kommuneoverlegen.