Blant temaene som ble diskutert av de frammøtte denne dagen var inn virkninga den pågående utbygginga har på skogbruket på Fosen. Vindkraftfeltene, vegene som går til dem og ikke minst kraftgata som skal frakte elektrisiteten, legger beslag på store områder. En av skogeierne som var til stede i Garabrekka eier et skogsområde som er like stort som hele Ørland kommune. Når det bygges veger og annen infrastruktur inn til områdene, legger det likevel beslag på så mye areal at skogeierne merker det godt på økonomien.

– Nå det skulle legges veg opp til Storheia, ble det planlagt ut fra at det var fast grunn der. Vi skogeierne sa fra om at det var mye løsmasser. Etter hvert oppdaget de at vi hadde rett. Nå vil vegbygginga bebrøre en mye bredere trase enn det som var forutsetninga til å begynne med, sier skogeier Øyvind Sørdahl.

Sosialt

I rundt tretti personer var innom i løpet av arrangementet, og det er arrangøren rimelig fornøyd med. Skogsdrift har gjerne vært noe som trasisjonelt har hørt vinteren til. Utdriving av skogen har gjerne vært forbundet med med snø og kulde. Et bilde som gjerne kommer på netthinna er hesten med kjørekaren og tømmerlasset. En mann som har en statue utafor huset sitt med dette motivet er Tore Melhuus. Han var en av skogeierne som var til stede under dagen. Han kom i rett tid for å kunne være behjelpelig med å ta i et tak om det trengtes, og han var der til de sluttet.

– Skogdagen er et sosialt samlingspunkt for folk i denne bransjen, sier Melhuus.

Naturen

Skogsdrifta teller ikke like mange hoder i vår tid, men den er fremdeles viktig for næringslivet og skjøtselen av naturen på Fosen. Skogen fyller mange oppgaver og er med å dekke mange behov. For naturopplevelser er skogen viktig, og som en del av det lokale økosystemet spiller den stor rolle for både folk og dyr. Den er vesentlig for folks velferd, verdiskapinga er høg og den økonomiske aktiviteten er av tannhjulene i det lokale næringslivet.

– Skogsdrifta påvirker fremdeles livet til folk på Fosen, sier Øyvind Sørdahl.