Line Ursula Helgar er født og oppvokst på Lørenskog, 20 minutter utenfor Oslo sentrum.

Hun er 30 år gammel, og har flyttet hit til Fosen på grunn av jobben som biblioteksjef i Åfjord kommune. Helgar tar over etter Anna Norman, som har vært «bibliotekdama» og «Ho Anna på biblioteket» siden 1976.

Halvt tysk

Line er utdannet bibliotekar fra Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet-Storbyuniversitetet), og har i tillegg en bachelor i engelsk og sosiologi fra Universitetet i Kiel, Tyskland fra tidligere.

- Jeg er halvt tysk, og har tysk som morsmål nummer to, forteller hun.

Helgar forklarer at hun er en engasjert person, som har drevet med dans og skuespill tidligere, og strikker mye på fritida.

- Jeg er glad i turer i skog og fjell, og gleder meg til å bli kjent med Fosen og alt det har å by på, sier hun.

For biblioteket sin del, blir det viktigste nå å bli kjent med de ulike tilbudene og bli kjent med alle som bruker biblioteket, forklarer hun.

- Tilbakemeldinger

- Det blir også mye jobbing med det nye kulturhuset som skal bygges i Åfjord. For øyeblikket er det de siste tre utkastene som ligger på bordet, så jeg jobber med å gi tilbakemeldinger på hva biblioteket ønsker og trenger, og hvilke av forslagene som kan fungere best, for biblioteket sin del, sier hun.

Det blir mye jobbing med hva som skal med over i det nye biblioteket fra dagens samling, og å utvikle det som allerede finnes slik at overgangen ikke blir altfor stor i et nytt, moderne bygg.

- En prosess jeg gleder meg veldig til, sier Helgar.