Den første bestillingen gjelder strukturelle komponenter til Northrop Grumman. Bestillingen er i samsvar med den pågående rammeavtalen med Northrop Grumman, sier konsernet i en pressemelding.

Den andre bestillingen representerer et nytt arbeidsomfang for Kongsberg Defence Systems (KONGSBERG) sine leveranser til kampflyet F-35 med produksjon av paneler til landingshulene (MLG-paneler) til Lockheed Martin for produksjon i seriene Lot 10 og 11. Panelene utgjør strukturelle komponenter til kampflyet og vil bli bygget i komposittmaterialer.

Kan nå 16 milliarder kroner

Salgspotensialet for levering av MLG-paneler gjennom programmets levetid er om lag en milliard norske kroner. Dette kommer i tillegg til det totale salgspotensialet på 15 milliarder kroner for F-35 programmet. Det totale salgspotensialet for KONGSBERGs leveranser til F-35 programmet er dermed oppe i 16 milliarder kroner.Med disse to bestillingene har KONGSBERG hittil i år mottatt ordrer for mer enn 700 millioner norske kroner for leveranser av komponenter til kampflyet F-35.

- Særlig fornøyd

- Disse kontraktene demonstrerer KONGSBERGs vedvarende konkurranseevne på avansert høyteknologisk produksjon. Vi er særlig fornøyd med at vi vinner nye F-35 kontrakter i sterk konkurranse med internasjonale leverandører, sier Terje Bråthen, Executive Vice President, Kongsberg Defence Systems i en uttalelse.