Det er kanskje ikke så rart, da Austrått herregårdssete var en særdeles sentral plass gjennom flere hundre år. Helt siden 1000-tallet ble dette et hovedsete for en rekke sentrale skikkelser. Mer om dette kan man lese i den nyutgitte Austrått-boka som akkurat er kommet i handelen.

Christian Jakobsen

Postkortet vi presenterer er signert fotograf Christian Jakobsen og påført nummer 4. Han var en aktiv fotograf i sin tid, som vi har hatt en rekke bilder av i denne spalten. Bidragsyteren til akkurat dette motivet ønsker å være anonym. Nøyaktig årstall har vi ikke, men vi er trolig rundt 1920 et sted. Bistand etterlyses!

Ove Bjelke

Austråttborgen slik vi kjenner den i dag skal ha blitt ferdigstilt rundt 1656 under ledelse av rikskansler Ove Bjelke. Ove Bjelke (født 26. oktober 1611 i Trondheim, død 22. mars 1674 i Trondheim) var en av de siste norske kanslere. I middelalderen var kansleren kongens viktigste medarbeider. Det var han utstedte lover og forordninger, og sto for det daglige styret av riket. Stillingen mistet sin betydning etter Jens Bjelke (far til Ove Bjelke), og den ble opphevet i 1679. Dette ifølge Wikipedia.

Borgen ble totalskadet i en brann i 1916, men ble senere bygd opp igjen.

Bidrag til "Gammeldagen" sender du på mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no Post: Fosna-Folket, 7129 Brekstad