Hittil har 49 store og små prosjekter i Sør-Trøndelag kunnet slippe jubelen løs etter støtte fra Gjensidigestiftelsen. Nå nærmer det seg ny søknadsfrist, og stiftelsen er på jakt etter flere ildsjeler fra Sør-Trøndelag som trenger hjelp til å realisere sine hjertesaker i lokalmiljøet.

Gjensidigestiftelsen gir lokale ildsjeler mulighet til å realisere samfunnsnyttige og aktivitetsskapende prosjekter som bidrar til å løse oppgaver innen trygghet og helse.

- Ildsjelene gjør en uvurderlig innsats i lokalmiljøene. De vet hvilke utfordringer lokalmiljøene har og hva som må til for å få ting gjort. Derfor ønsker vi å være en støttespiller for de som vil noe for lokalmiljøet sitt sier Trine Vekseth som er distriktsansvarlig for Gjensidigestiftelsen i Sør-Trøndelag.

Nesten 20 millioner til nå

- Vi har i Sør-Trøndelag delt ut nesten 20 millioner kroner fordelt på 49 prosjekter hittil, og nå etterlyser vi flere gode tiltak for årets tildeling, sier Vekseth. Utfordringene ulike lokalmiljøer trenger hjelp til kan være små eller store. I tider hvor avisene flommer over av dårlige nyheter og med en finanskrise hengende over oss, er frivillig arbeid, dugnadsånd og ildsjelers innsats viktigere enn noensinne, poengterer Vekseth.

Gode prosjekter fra Sør-Trøndelag

Blant gode eksempler på prosjekter fra Sør-Trøndelag som tidligere har fått støtte, finner vi Trønder Taxi sitt prosjekt "Holdeplassvakter". Prosjektet klarte å gjøre drosjekøene på holdeplassene til kveldens høydepunkt etter en tur på byen i Trondheim. Krangling og knuffing ble erstattet med latter og vennlighet og Trondheims innbyggere kunne komme seg trygt hjem i helgene. Norske Redningshunder på Oppdal har blitt støttet med utstyr til leteaksjoner, Hovinåsen velforening har fått skilt med "barn leker", Skårøya leirskole har fått redningsvester, Trondheim turistforening har fått støtte til brannvarslingsanlegg i Gjevilvasshytta og slik fortsetter listen.