Olaf T. Engvig har flere ganger vært utsatt for hærverk og tyveri om bord i de to jernbåtene, «Oscarsborg» og «Værdalen», han har liggende på Kvithyll i Rissa. Nå har han anmeldt forholdet.Les også: Anmelder båthærverk: – Nå er det forferdelig ille

Bør overvåkes

- Vi har ikke mottatt meldinger om at andre virksomheter på Kvithylla har vært utsatt for tyveri, sier politibetjent Terje Hassel ved Fosen lensmannsdistrikt tjenestested Rissa. Han mener sikkerheten på industriområdet burde vært større.

- Det er mye verdier som ligger rundt om på området, og det burde vært bedre sikret. Overvåkningskamera hadde kanskje vært en løsning. Det er for galt at kulturminnene «Oscarsborg» og «Værdalen» blir utsatt for tyveri og hærverk. Vi vil gjerne høre fra folk som ser mistenkelig aktivitet på området, sier Hassel.

Må bygge museum

Båteieren selv, Olaf T. Engvig tror det er bare en ting som kan gjøre slutt på ødeleggelsene.

- Tenk om vi kunne ha fått et nasjonalt museum for gamle jernbåter i Rissa. I Bodø har vi flymuseet og på Hamar ligger jernbanemuseet. Jeg mener det er på sin plass at staten bevilger penger til et museum for jernbåter. Disse to båtene her er blant de siste jernbåtene som fortsatt er igjen og ikke hogd opp. Et slikt museum ville kunne formidle verdifull kunnskap om skipsbygging slik den var, og det ville gi statlige arbeidsplasser til Rissa, sier skipsentusiasten som har brukt ufattelig ressurser på bevaring av gamle båter.