For to måneder siden kom en fremmed hunnkatt og slo seg ned hos ekteparet Kroknes på Stadsbygd. De gjorde alt i sin makt for å prøve å spore opp katteeieren, men til ingen nytte. – Den ble passet godt på og vi ga den mat i håp om at eieren snart skulle melde seg, sier Grete Vaagland Kroknes.FortviltDen 8. oktober ble situasjonen enda mer fortvilt. Katten kom med tre kattunger.

– Vi hadde allerede et par katter fra før, så det å adoptere denne katten – med kattungene - var ikke aktuelt, forteller hun.

Nytt hjem

Men for noen dager siden fikk historien en lykkelig vending. Katten har nå fått et nytt hjem, takket være Dyrebeskyttelsen Trondheim.LES OGSÅ:* For lettvint å bli katteeier* Tok tur fra Vallersund til Brekstad i container

– Da vi tok kontakt, kom de overraskende raskt og hentet kattene.– Vi setter stor pris på den jobben de gjør, sier hun.Respekt for dyrene

Likevel mener Kroknes at folk må bli flinkere til å ta vare på kattene sine. – Når man går til anskaffelse av en katt, må man passe bedre på den enn dette, sier Kroknes.Hun mener det er uansvarlig å la en tilsynelatende eierløs katt gå rundt uten å ha et sted å bo. Ekteparet Kroknes, som beskriver seg som dyrevenner, vet imidlertid ikke hvorvidt katten opprinnelig er fra Stadsbygd, eller om den kan ha blitt plassert der.– Moralen må uansett være at man må ha respekt for dyrene sine. Dessuten er det ikke særlig fint gjort å skyve problemene over på andre, forteller Grete Vaagland Kroknes.