Brannkorps fra Lysøysund, Bjugn og Ørland samt fra Ørland hovedflystasjon rykket natt til mandag ut til brannen i eneboligen på Birkeli ved Vallersund. De tre først nevnte er alle en del av Fosen brann- og redningstjeneste. I den svært sterke vinden var det imidlertid lite brannmannskapene kunne gjøre for å berge boligen fra 70-tallet.

Da de første brannmannskapene kom til stedet førte vinden med seg gnister langt fra brannstedet, men nedbør reduserte faren for spredning av ilden. Innsatsleder Jan Ivar Småvik fra Fosen lensmannsdistrikt sier til Fosna-Folket at man ikke tok noen sjanser, og evakuerte beboerne i bolighuset som ligger nærmest brannstedet.

En av dem som våknet av brannen var Gunnar Øien. Han bor på et småbruk i nærheten, i den retningen vinden førte røyen fra brannen.

-Jeg våknet av at det luktet røyk på soverommet, sier han til Fosna-Folket. Og priser seg lykkelig over at den langvarige tørken tidligere i vinter var over da brannen oppsto..

Innsatsleder Småvik opplyser at de to voksne og barnet som bodde i den brannherjede boligen er tatt godt hånd om og innlosjert i naboloaget. Småvik sier også at familien berget en bil og familiens hund da de forlot boligen etter at brannen startet. Familien på tre er fysisk uskadd. Brannårsaken er ifølge politiet så langt ukjent.