På tredje forsøk ble det endelig gull i Nordisk Mesterskap, etter at hun blant annet slo sin erkerival fra Sverige.

Fillipa ble Nordisk mester i Judo i klassen -48 kg, damer under 21 år.

- Jeg er veldig glad for å ha nådd dette målet. Jeg har også lyst til å takke min far og trener for alt han gjør for meg slik at jeg kan utvikle meg som judoutover, sier den unge mesteren.

Tredje forsøk

Filippa deltok i mesterskapet første gang i 2015.

I fjor måtte hun se mesterskapet fra sidelinja etter å ha blitt skadet i NM. I år klaffet det imidlertid etter noen tøffe oppgjør som medførte en liten "rødveis" og diverse blåmerker. Filippa kunne klatre opp på pallen, få høre nasjonalsangen og få sitt etterlengtede gull.

Bronse til lillebror

Lillebror Gustav Brovold deltok også i Nordisk mesterskap. Han tapte denne gangen semifinalen, og dermed muligheten for gullmedalje. I bronsjefinalen gikk det bedre og med medalje rundt halsen og litt tid til å fordøye skuffelsen er han nå mest opptatt av å glede seg til å være med landslaget til Portugal og Europa-cup.

- Jeg har lyst til å takke broren min også fordi han trener med meg og hver dag pusher meg til å bli bedre. Jeg hadde ikke klart dette uten min far og min bror, sier Filippa.

Flere gull

Sesongen så langt har vært innholdsrik for begge søsknene. I NM i april fikk begge gull i sin klasse (under 18 år). I tillegg deltok de i klassen U21 der de også gjorde rent bord i sine vektklasser slik at det totalt ble fire NM-gull.

I tillegg har de vunnet alle Norgescup-stevnene så langt i år og tatt medaljer på internasjonale stevner.

Lokal støtte

Begge har fått stipend fra lokalbanken og kommunen og disse pengene har bidratt til at de har fått mulgiheten til å reise på mange stevner.

Nå venter nye økter med judotrening, styrkeøkter i hallen på Stadsbygd, og løpeturer før det blir nye konkurranser.