I sitt møte torsdag drøftet regionrådet lokalmatproduksjon og Fosen som reiselivsdestinasjon. Flere av ordførerne var tidligere i vinter på studietur til Grüne Woche i Berlin.

- Vi har mye å gå på

- Da er det helt naturlig at vi tar en runde på hva vi gjør, sa regionrådsleder Ogne Undertun (Ap).

- Kystpelegrimsleia er en helt åpenbar satsing vi bør se på. Når de t gjelder mat må vi forsøke å komme inn på det kontinentale markedet i Europa og ikke bare lokke trondheimsfolk til ei helg på Fosen, mente Ørland-ordfører Tom Myrvold (H).

- Vi har mye å gå på. I Indre Fosen har vi bare 41 arbeidsplasser knyttet til reiseliv, sa Steinar Saghaug (H).

Fyrtårn

- Utfordringen vår er at vi trakk oss fra KystNorge en etter en. Vi må ha innhold før vi kan snakke om salg. Har vi et produkt å selge vil vi lykkes med å selge det, men vi må ha et fyrtårn innen mat og reiseliv, sa Undertun.

Oi! Trøndersk Matfestival er et arrangement mange lokalmatprodusenter deltar på for å profilere seg og sitt produkt.

Søknad fra Dyrk Fosen

Sekretariatsleder Torun Bakken i Fosen Regionråd opplyste at det nylig hadde kommet en søknad fra Dyrk Fosen om 190 000 kroner i støtte til teltleie på årets Oi! Trøndersk Matfestival.

- Jeg mener de bør få 200 000, sa Myrvold.

- Det er rart om vi ikke støtter dem når vi sitter og diskuterer i det vide og brede. Men det må være en forutsetning at alle produsentene fra Fosen som vil være med på matfestivalen får være i teltet, sa Ognetun.

Deretter vedtok regionrådet at Dyrk Fosen får 200 000 kroner.