– Det virket som turen ble fort fylt opp, sier Daniel Fenstad fra Selnes 4H i Rissa.

Fenstad er på Ørlandet i anledning 4H-leiren, og var en av de tolv heldige som fikk bli med på raftingtur.

4H-gjengen har fått på seg flytedresser og redningsvester. På land er det overskyet, men i det båten suser ut på åpnere hav forsvinner skyene, og sola skinner ned på vindbesudlede hårsveiser.

Skreddersyr turer

Båten ble kjøpt i mars, og heter Poseidon. Den er en rib (rigid inflatable boat) av merket Gemini 1050, som holder til på Mebostadkaia, og eies av Espen Olden. Han arrangerer raftingturer for fartsglade fosninger, som enten kan dra på ferdigsnekrede sightseeingturer, eller selv velge hvor de vil på safari.

Strandbaren på Stokkøya, Adsen fyr, Knarren, Halten fyr og Hitra er populære reisemål. Olden kan kjøre korte eller lange turer, og skreddersyr opplegget etter behov.

– Det har vært bra med folk i mai og juni, men foreløpig er det mest bedrifter som benytter seg av tilbudet. Jeg har også kjørt håndballag, utdrikningslag og skoleklasser, forteller Olden.

Umulig å velte

Med til sammen 600 hestekrefter og en fart på mellom 35 og 45 knop (noe som tilsvarer nesten 85 kilometer i timen), går det fort i svingene på fjorden.

Men det er ingen grunn til bekymring; riben oppfyller alle krav til sikkerhetsutstyr, og er omtrent umulig å velte. Skroget er av glassfiber, mens det er oppblåsbare elementer hele veien rundt båten, noe som gjør den veldig stabil.

Rafting til flyplassen

Olden har allerede planlagt flere turer man kan melde seg på i sommer, som foreksempel til Åge Aleksandersen-konserten i Knarrlagsundet, og til DumDum boys-konserten på Hitra. Det vil også være mulig å sitte på under Kystkulturdagan, Bessaker Feskfestival og Råkvågdagan.

Og er du for seint til flyet ditt på Værnes, kan Olden kjøre deg til flyplassen på en time. Men da bør du ha en rimelig feit lommebok.

– Jeg har fått spørsmål om det, men det blir jo kostbart. Jeg regner vel en 11000, 12000 kroner for å kjøre til Stjørdalen, ler Olden.

Se 4H-gjengen kjøre inn mot Kjeungen fyr: