Lukk øynene, føl parfymeduften, se ballkjolene, hør at champagneglassene klirrer og se for deg at Prins Charles, Rita Hayworth, Marylyn Monroe, Robert Mitchum og Jack Lemmon tusler på stranda ved hotellet.

Marylyn Grande Magnesdottir, opprinnelig fra Oksvoll i Bjugn, reiser om noen dager til Tobago hvor hun skal starte som direktør på hotellet Blue Haven Hotel, noen kilometer fra Scarborough, øyas hovedstad. I dag har hun sin siste arbeidsdag på Ørland Kysthotell hvor hun har vært markedssjef i seks år. Før dette var hun blant annet direktør på Hotell Astoria i Trondheim, regionsjef for hotellkjeden Norlandia og daglig leder av Fosen Fjordhotell i Åfjord. Marylyn og ektemannen Per Kristian Kristiansen ferierte sist vinter på Tobago hvor de ble kjent med eieren av hotellet, Karl Pilstl fra Østerrike.

-Vi registrerte at det ikke var manager tilstede på hotellet, noe som Karl bekreftet, forklarer Marylyn. Etter at han ble kjent med hennes bakgrunn, fikk hun tilbudet om å starte som direktør. I første rekke handler det om en jobb fram til april neste år. -Det ble et spesielt jobbintervju med stråhatt, sier hun med et stort smil.Blue Haven Hotel har en ærverdig historie, og er Tobagos eldste hotell. Gjennom årene har det vært mange kjendiser som har bodd på hotellet, som for øvrig har fått mange priser

Filmen «Fire Down Below» fra 1957 ble spilt inn på hotellet med celebriteter som Rita Hayworth, Robert Mitchum og Jack Lemmon. Marilyn Monroe har også vært gjest og ikke minst Prins Charles som bodde på hotellet i 2009. Og, - i Daniel Defoes bok om Robinson Crusoe fortelles det at han var på stranda ved hotellet 30. september 1659. På hotellets vegger kan du finne bilder og avisklipp fra disse besøkene.

Hun er klar på at det er behov for at det må tas en del små grep på hotellet, for å sikre at skandinaver skal bli fornøyd med tilbudet. Hotellet har fem stjerner med bakgrunn i Tobagos klassifiseringssystem. Marylyn forklarer at skandinaver med tida har blitt svært så reisevant, og har dermed et annet forhold til luksushotell i mange verdenshjørner.-Det handler om små midler og en fast hånd, mener hun og peker på mindre detaljer som må fikses.

Marylyn har de siste årene hatt både oppturer og nedturer i livet sitt, og føler at hun har blitt formet av dette.Om muligheten som nå byr seg sier hun at det handler om å gripe dagen.-Det er viktig å prøve muligheter som byr seg. Jeg tør ikke si nei til dette. Jeg vil ikke komme i en situasjon i livet mitt, hvor jeg angrer på at jeg ikke prøvde.

Ektemannen Per Kristian jobber som helikopterpilot og flyr med base i Kristiansund til Heidrun-feltet i Nordsjøen.-Han er min støttespiller og vil pendle til Tobago. Uten han ville jeg nok ikke klart dette, forklarer Marylyn, og legger ikke skjul på at det kan bli en svært krevende jobb. Hun peker blant annet på at det kan bli en del kulturkollisjoner med de 30 - 40 ansatte og at det må brukes et fremmed språk.- Men dette er en utfordring, en livserfaring og et eventyr.

Se hele saken i fredagens papirutgave.

I avisa kan du blant annet også også lese:

Hans Kristian Norset i Ørland støygruppe: -  Meningsløst å grave ned 100 husSykefraværet i Norge: Positive syketall i BjugnKommunestyret i Roan: Mening Mattilsynet forskjellbehandlerTV-aksjonen 2013: Svein Ola Åndal om Alzheimer

MARYLYN GRANDE MAGNESDOTTIR fikk tilbud om jobben etter et besøk på Tobago i februar - mars i år, her sammen med ektemannen Per Kristian Kristiansen. Foto: privat