- Det dekker mye av kommunen vår. Dette er helt topp for innbyggerne i Bjugn, sier en svært fornøyd IKT-rådgiver i Bjugn kommune, Grethe Jøssund.

8,5 million

Mandag ble det kjent at kommunen er den store vinneren i tildelinga av bredbåndsmidler, der Sør-Trøndelag fylkeskommune i vår søkte om penger på vegne av totalt 12 kommuner, fordelt på tre søknader.

To av disse søknadene ble innvilget, og for bjugningene betyr dette 8.450.000 kroner i støtte for utbygging av bredbånd. Utbygginga skal skje i områdene Oksvoll, Jøssund, Audalen, Tarva, Hellem, Risvika og Stallvika.

Spleiselag

- Ut i fra beløpet som vi har fått tildelt må vi nok kunne kalle oss den store vinneren, sier Jøssund.

I tillegg til de statlige midlene på rundt 8,5 millioner kroner, bidrar også fylkeskommunen i Sør-Trøndelag med 250.000 kroner. Kommunens egenandel er på 250.000 kroner.

Ifølge IKT-rådgiveren har det lenge vært et ønske om bedre bredbånd i de aktuelle områdene.

Åfjord får også

-Det er mange som har etterlyst mer stabilt og bedre bredbånd, sier Jøssund.

I tillegg til milliontilskudd til Bjugn, får også Åfjord kommune midler til bredbåndsutbygging i denne omgangen. Tilskuddet pålydende 1,5 millioner kroner skal gi bredbånd til Harbak og Sundet. Fylkeskommunen bidrar her med 200.000 kroner, og Åfjord kommunes egenandel er også på 200.000 kroner.

Ut på anbud

For begge kommuner vil tiltakene legges ut på anbud. Det er et mål at kontraktene skal være signert i løpet av januar.

Utbygginga er forventet å ta cirka 12 til 18 måneder etter kontraktsignering.