13.desember arrangerer komiteen bak Leksivalen konsert med Trio Vivo i kultursalen i Leksvik. Henrik Vanvik-Hovstein er født i Trondheim, og tilbragte store deler av barndommen i Vanvikan og Leksvik der foreldrene hans kommer fra.

Jevnlige konserter i Leksvik

- De siste fire årene har han jevnlig holdt konserter i Leksvik, og gleder seg over denne anledningen til å framføre Brahms sammen med to musikere han har stor respekt for. Henrik har utdanning fra Institutt for Musikk ved NTNU, Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo og fra Universität der Künste i Berlin. Nå er han i innspurten av en toårig Mastergrad ved Musikhögskolan i Malmø, opplyser Marta Røstad.

Hornisten Niklas Grenvik er også trønder, har studert et år i Graz i Østerrike, og kommer til å spille sin Mastereksamenskonsert ved NMH til sommeren. Niklas og Henrik har også gått på musikklinja ved Heimdal Videregående Skole samtidig.

Nytolkning av Edvard Grieg

- Fiolinisten Sander Tingstad er fra Lillehammer, og ble ferdig med sin Master i Utøvende Musikk ved Norges Musikkhøyskole i 2016. Han skapte stor begeistring med sitt nyvinnende arbeide med nytolkning av Edvard Griegs fiolinsonate i G-dur i samarbeid med den fantastiske pianisten Ingfrid Breie Nyhus. På konserten i Kultursalen får man blant annet høre Sander spille "Yr" av Lasse Thoresen, et verk med tydelige spor av norsk folklore, forteller Røstad.

Hovedverket for kvelden er imidlertid den innholdsrike "Trio for horn, fiolin og klaver, op. 40" til den tyske, romantiske komponisten Johannes Brahms.

- En kuriositet ved denne framførelsen er at verket framføres på naturhorn – et instrument med svært spesielle toner sammenlignet med det noe mer normerte valthornet, forklarer Røstad.