Idag fikk Bessaker anløp av en av Norges best bevarte veteranfiskebåter, MK Faxsen. Båten ble bygd i 1916 og er en 70,5 fots motorkutter som hører hjemme i Bliksvær utenfor Bodø.

MK Faxsen er nå ut på en kystlagstur som startet onsdag, hvor den la ut på ferd fra Trondheim. Første stopp ble på Uthaug hvor den besøkte Kjeungen kystlag og Gulteigbrygga. I formiddag da kursen skulle settes videre mot Stokksund, valgte de å beære Bessaker med et besøk.

- Det var stor stemning på kaia, og mannskap og alle fremmøtte fikk kaffe og kaker, sier leder for Bessaker Liv og Røre, Thore Erling Pettersen.

Veteranbåten har idag en 2. takts, 1 sylindret Wichmann semi-diesel motor, stemplet 50 HK som ifølge de oppmøtte var en opplevelse i seg selv å overvære lyden fra. Den fremkalte mange barndomsminner for beboerne i fjæra.

- Lyden av den gamle motoren fra 1939 fikk oss til å huske opplevelser fra havet fra da vi var små. Andre husket også Faxsen fra da de var på fiske selv for mange år siden, sier Pettersen.

Ekspedisjonen fortsetter nå videre sin ferd mot Stokksund og Rørvik. Så venter stopp i Brønnøysund, Onøy, Lauvøya og Støtt, før etappen avsluttes i Bodø der båten kommer fra.