–Innsatsen er på topp og det satses hard mot NM. Vi føler produktet har kommet så langt i prosessen at det kan være med å kjempe i teten, sier Matias Hammervold, daglig leder i Arbeidslaget UB.

Arbeidslaget UB sin forretningsidé går ut på produksjon av et innovativt rundballespyd for bønder og landbruks-entreprenører. Produktets særpreg er at rundballespydet har en sikkerhetsmekanisme som gjør at det blir tryggere å bruke i trafikken, samt når det står parkert. Vinneren av Beste Ungdomsbedrift representerer Norge i EM i Brussel i sommer.

Bygger bro mellom skole og næringsliv

I 2016 var over 1 300 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Trøndelag. Mange av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene.

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag  ei pressemelding.

20-åring med ambisjoner

Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og organisasjonen feirer i år 20-års jubileum. På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten.

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere, som skal utvikle samfunnet fremover. Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap i Trøndelag har hatt en fantastisk utvikling, men vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i Trøndelag skal bli kjent med entreprenørskap i utdanningen sin. Det er et stykke igjen til vi er der, sier Håvard Belbo, styreleder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.