Rissa har allerede fattet vedtak om å slå seg sammen med Leksvik. Mandag vil Leksvik etter alt å dømme gjøre det samme.

13 for

Fosna-Folket kontaktet i går alle de 25 kommunestyrerepresentantene i Leksvik. 13 svarte at de vil stemme for en sammenslåing med Rissa. Med mindre noen av de 13 ombestemmer seg før møtet mandag, vil det altså være flertall for Rissa-ekteskap.

Nei-flertall i Ap

Høyres fem representanter sier de vil stemme for. Fremskrittspartiets to stemmer ja. KrF og SVs representanter stemmer begge for Rissa-ekteskap. Fosna-Folket har fått svar fra fire av fem Senterparti-representanter. Tre av de fire svarer at de vil stemme for. Venstres ene representant varsler at hun stemmer imot sammenslåing, mens et klart flertall av Arbeiderparti-gruppa også er negative. Fosna-Folket var i går i kontakt med ni av ti Ap-representanter. Seks svarer at de stemmer nei mandag, én vil stemme for, mens to av representantene ikke vil svare på Fosna-Folkets spørsmål. Oppsummert betyr dette at minst 13 representanter i kommunestyret sier de vil stemme for sammenslåing.

Tipper 15-10

Rissa-ordfører Ove Vollan (H) er ikke overrasket.

- Jeg ville tippet 15 for og 10 imot, sier han.

Også Rissa-rådmann Vigdis Bolås har troen på flertall.

- Vi er så nær målet nå. Jeg tror det blir, sier hun.

Sammenslått fra 2018

Dersom Leksvik-politikerne sier ja på mandag, sender Rissa og Leksvik søknad om sammenslåing til Kommunal- og Moderniseringsdepartementet. Siden søknaden nå ligger an til å bli sendt før nyttår, blir Rissa og Leksvik trolig én av fem sammenslåinger som blir med i løp 1 i regjeringens kommunereform. Det betyr at kommunen vil være sammenslått fra 1. januar 2018. I tillegg frister statsråd Jan Tore Sanner (H) med to millioner kroner ekstra til kommunene som blir med i løp 1.

Rein kommune?

I møtet mandag skal Rissa- og Leksvik kommunestyre i fellesskap bli enige om navn på den nye kommunen. Fire forslag ligger i potten: Fosen, Indre Fosen, Søndre Fosen og Rein. Da Fosna-Folket snakket med Leksvik-politikerne i går, gikk det klart frem at Fosen og Rein er de mest populære alternativene.

Mer om saken: Hva skal kommunen hete?