«Livet i Svarthålet» av forfatter Lars Asle Larsen fra Åfjord er ei bok som har to historier. Den ene er starter med figurene PetterKrestjan og Emmil og deres liv i den i grenda der de etter hvert slår seg ned med de olme kjerringene sine, Emmelie og Innboranna. Den andre er fortellinga om livet med de to kallene etter at de startet kjendislivet i 1989, som underholdere rundt om i det ganske land.

– Den første delen er mest skrøner, mens del to er for det meste sant, forteller forfatteren.

Underholder

Lars Asle Larsen er født i 1961 og vokste opp på en gård i Sørdalen i Åfjord. Skrivekløe har han alltid hatt, men den har han helst gitt utløp for gjennom bidrag til ymse revynummer gjennom de siste tre tiåra. Han er også kjent som instruktør og en skuespiller som elsker å stå på scenen, en aktivitet han mottok Åfjord kommunes kulturpris for i 2012. Det var i samband med sitt virke som revymann som gjorde at han i 1989 fikk en henvendelse om å bidra med noe underholdning. Han dro litt på det, men fant ut at han kunne ta med seg en kar til.

Oppstarten

Forespørselen fra Åfjord Janitsjar, som den gang het Åfjord Voksenkorps, ble starten på eksistensen til de to originalene. – Jeg fant ut at jeg måtte ha med meg en kar til, forteller Larsen. Sia starten har Svarthålet Enterteinment bestått av Lars Asle Larsen og Jan Jostein Forfod. Fra første forestilling har karakterene overstyrt manusforfatteren i den grad at det meste har foregått på sparket.

– Det blir mye improvisasjon, forteller Larsen. Derfor detter de heller ikke av om det kommer en kommentar fra salen. Sammen har de reist rundt og underholdt med sanger og sketsjer på oppdrag fra private, organisasjoner og firma de siste 25 årene.

Signering

Dette har det altså blitt ei bok av og boka kommer til uka. Fredag 7. november etter arbeidstid skal han signere bøker på bokhandelen i Åfjord. Lørdag 8. november blir han å finne på  Ørland Bokhandel i samme ærende fra formiddagen og noen timer utover. Lørdag 15. skal han til bokhandelen i Rissa for å gjøre det samme.

– Det tok noen år å få ferdig boka, men når den kom ble det ei ordentlig bok, og ikke bare et hefte, sier Larsen.