Mannen i 30-årene er siktet for flere tilfeller av vinningskriminalitet. Mandag 28. juli ble han og en annen mann tatt på fersk gjerning av privatpersoner da de var i ferd med å sjøsette en stjålet båt i Tronvika i Leksvik. Båten, en bil og en tilhenger var stjålet fra forskjellige adresser i Trondheim. Dessuten var en fiskestang og en sykkel stjålet fra en garasje.

Fotobevis

En privatperson tok bilder av mennene, da de var i ferd med å sette den stjålne båten på sjøen i Tronvika. Dette ble ført som bevis i fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett. Mennene fikk ikke start på båtmotoren i Tronvika og stakk deretter fra stedet. Forholdet ble meldt til politiet, som jaktet tyvene i Leksvik den aktuelle kvelden. Dette uten resultat.

Begge er avhørt

Siktede, som nå er varetektsfengslet, ble pågrepet søndag forrige uke. Han erkjente forholdene både i avhør og i fengslingsmøtet. Hans medsammensvorne ble avhørt av politiet dagen før.

- Begge de to mistenkte er avhørt. De erkjenner bil-, henger- og båttyveri. Hvem som har erkjent hva, kjenner jeg ikke til, sier krimvaktleder Geir Langås ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Straffedømt flere ganger

Fengslingsmøtet for mannen i 30-årene ble avholdt mandag denne uken i Sør-Trøndelag tingretts lokaler i Trondheim. Siktede samtykket i varetektsfengsling i to uker, mens Sør-Trøndelag politidistrikt begjærte ham varetektsfengslet i fire uker. Retten kom frem til at varetektsfengsling i fire uker ikke ville være et uforholdsmessig inngrep. Retten la vekt på at siktede er straffedømt en rekke ganger, samt at vedkommende slapp ut fra soning i vår. I mai ble han ilagt meldeplikt, men begikk altså nye straffbare handlinger kort tid etter. Retten la til grunn at det foreligger sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå ny vinningskriminalitet dersom han løslates. Fengslingskjennelsen ble lest opp for siktede, som tok betenkningstid i forhold til anke.