Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
Thomas Klakegg-Thorp

Flytter hjem etter fem uker i lávvu i Oslo: – Uvirkelig å tenke på

Foto: Torjus Thesen, Natur og Ungdom

I fem uker har reindriftssame og kunstner Mihkkal Hætta bodd i lávvu på Eidsvolls plass i Oslo. Under denne ukas aksjon har flere kommet til, men nå skal Hætta flytte hjem igjen.

– Det er uvirkelig å tenke på at jeg ikke lenger skal sove på Eidsvolls plass. 24 timer i døgnet, i føm uker, har jeg holdt et øye med politikerne på Stortinget. Det har vært tunge uker med innbrudd i lávvuen, hets og drapstrusler. Men jeg er stolt over å ha gjennomført en så lang aksjon.

– Alt dette har vært for samene på Fosen, men også for mine egne rein. Det har også vært fine stunder med gode samtaler, bidosmiddag med stort antall gjester, og mange støttespillere som har kommet innom. Jeg håper Fosenaksjonen vil dempe det enorme presset reindriftssamer over hele Sápmi nå lever i. Nå kan jeg ikke vente med å komme hjem til familien, landet og dyrene mine, sier han.

Natur og Ungdom skriver i en pressemelding at både Hætta og hans midlertidige naboer flytter fra Stortinget på søndag. Enn så lenge, legger de til.

Frem til samenes audiens med kongen på mandag vil det fortsatt stå en lávvu igjen på Slottsplassen.

– Jeg er ubeskrivelig stolt av alle aktivistene bak Fosenaksjonen. Det er en så rå kraft i denne folkebevegelsen. Takk til alle som har trosset oktoberkulde og regn, sovet i lávvu utenfor Stortinget, vist mot til å joike i Vandrehallen og sittet i blokade foran Statkraft og departementer. Alle som har hentet kaffe, reinskinn og passet på aksjonistene dag og natt. Vi gjorde det vi skulle. Vi lot det ikke bli stille, sier aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen.

Thomas Klakegg-Thorp

Hollywoodstjerne støtter Fosen-samene

Filmstjerne Jamie Lee Curtis utrykte lørdag sin støtte til Fosenaksjonistene som har demonstrert i Oslo denne uka til sine 5.6 millioner Instagram-følgere.

Posten var en repost av et innlegg Greta Thunberg hadde postet om aksjonen, som Thunberg selv deltok på.

– 269 uker med ENGASJEMENT, skriver stjernen om aksjonistene.

Curtis er for tiden aktuell med filmen «Everything Everywhere All at Once», som hun fikk Oscar for.

Tidligere har hun blant annet vært med i store filmer som Freaky Friday, En fisk ved navn Wanda, og en hel bråte med Halloween-filmer.

Thomas Klakegg-Thorp

– Vi legger ned kjettingene

Fredag kveld annonserte aksjonistene at de hadde fått audiens hos kongen over helga.

Nå avslutter de de ulovlige aksjonene.

– Å gå til kongen var et steg vi kom til i desperasjon, men dette er en fin og verdig avslutning, sier aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen ifølge VG.

Slottet har også nå bekreftet at kongen vil ta i mot aksjonistene på mandag klokka 12:15.

– Vi avslutter blokkeringer, vi legger fra oss kjettingene nå. Aksjonen er ikke over, men vi er ferdig med sivil ulydighet for denne gang, sier Hætta Isaksen videre.

– Vi er tappet for krefter og jeg håper at det blir et fint møte, sånn at vi kan stole på at det finnes fine møter med makten. Vi er ferdig med å danse på kanten av loven. For nå, fortsetter hun.

NTB/ Thomas Klakegg-Thorp

Fosen-aksjonistene sier de får audiens hos Kongen

De samiske aktivistene som aksjonerer mot vindmøllene på Fosen, sier de har fått innvilget audiens hos kong Harald.

I en pressemelding skriver de at de har fått audiens hos kong Harald og kronprins Håkon kommende mandag.

– 11. oktober startet samiske aktivister en ny aksjon i Oslo, to år etter at Høyesterett slo fast at det pågår et menneskerettighetsbrudd på Fosen. Tredje dag av aksjonen, sendte de en henvendelse til Kongehuset rett før Kongen i statsråd med budskap om at «I flere generasjoner har vårt folk bedt Kongen om hjelp, når ingenting annet har hjulpet i en fortvilt situasjon. Det er samisk tradisjon å gå rett til Kongen, og snakke direkte fra et folk til et annet».

– Nå har de fått svar fra Kongehuset og skal få audiens hos Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen kommende mandag, skriver Natur og Ungdom i pressemeldingen.

– Vi har forsøkt alt

– At kongen vil møte oss er vi så takknemlige for. Vi har forsøkt alt. Vi, mange andre unge samer og andre menneskerettighetsforkjempere i solidaritet, har kjempet lenge for at bruddet på Fosen skal bli reparert, sier Elle Nystad, leder i NSR-Nuorat.

Hun legger til at de har prøvd å få departement og ministre til å ta ansvar, og at det er kritisk at noe blir gjort.

– Å ta dette ansvaret er kritisk for samene på Fosen, for unge samers tillit til makten, og for den norske rettsstaten. Vi har ingen andre steder å gå, sier hun.

– En rå kraft

Aksjonist og skuespiller Ella Marie Hætta Isaksen sier hun er ubeskrivelig stolt av alle aktivistene bak Fosenaksjonen.

– Det er en så rå kraft i denne folkebevegelsen, sier hun.

Hun henviser til da kong Harald i 1997 beklagde overfor det samiske folk på vegne av landet, for den urett den norske stat hadde påført dem gjennom fornorskningspolitikk.

– De fleste av oss som har stått i front av Fosenaksjonen mot menneskerettighetsbruddet var ikke født da. På vegne av alle unge samer ønsker vi så gjerne å vite om denne unnskyldningen fortsatt finnes for oss og å bli lyttet til i vår kamp for at rettsstaten også vil finnes for oss i fremtiden, fortsetter hun.

– Vi ønsker bare å bli lyttet til. Vi har prøvd alle det moderne demokratiets måter å bli hørt på, men menneskerettighetsbruddet har ikke opphørt etter to lange år. Vi ser oss nødt til å vende tilbake til gamle tradisjoner, og gå til kongen, legger hun til.

Jakob Ellingsen og NTB

Demonstrantene: Aksjonerer ikke på slottsplassen

– Vi har forsøkt alt. Vi, mange andre unge samer og andre menneskerettighetsforkjempere i solidaritet, har kjempet lenge for at bruddet på Fosen skal bli reparert. Hundrevis har til og med valgt å bryte loven i sivilt ulydige aksjoner for at regjeringen skal følge opp en rettskraftig høyesterettsdom, sier Elle Nystad, leder i NSR-Nuorat, i en pressemelding.

På Slottsplassen har aksjonistene blant annet satt opp en lavvo.

I pressemeldingen understreket aksjonistene at de ikke aksjonerer på Slottsplassen, men bare venter der i håp om å få møte Kongen og overlevere et brev fra samisk ungdom.

– Vi har forsøkt å få departementer og ministre til å ta sitt ansvar, selskapene til å være fremoverlent for å finne en løsning og Stortinget til å innse at rettsstaten er i fare. Vi har ingen andre steder å gå. Vi håper derfor ydmykt at Hans Majestet Kong Harald vil møte med oss og lytte, sier Nystad i pressemeldingen.

Jakob Ellingsen

Derfor ble demonstrantene fjernet: - Sikkerhet, drift og nødutganger

Pressekontakt Liv Nodeland i Departementens sikkerhets og serviceorganisasjon (DSS) sier til Fosna-Folket at det er flere grunner til hvorfor demonstranter ble fjernet fra inngangene ved flere departementer fredag formiddag.

Demonstrantene ved de andre inngangene valgte så å flytte seg før de ble fjernet av politiet.

- Vi må sørge for at ansatte i departementene kan gjøre jobben sin og at nødutganger kan benyttes ved behov for rømning, skriver Nodeland i en epost.

Hvordan vil DSS beskrive situasjonen der demonstranter har satt seg utenfor en rekke departement fredag morgen?

Ytringsfrihet er en grunnleggende demokratisk rett, og alle skal kunne ytre seg så lenge dette ikke går ut over sikkerheten og driften av departementene, svarer Nodeland.

Hun forteller at hvert enkelt departement selv har vurdert om de ansatte skal komme på jobben eller jobbe hjemmefra fredag.

- Vi må sørge for at ansatte i departementene kan gjøre jobben sin og at nødutganger kan benyttes ved behov for rømning. Derfor kan DSS anmode politiet om bistand, sier Nodeland.

Det gjorde politiet også fredag.

Jakob Ellingsen

Ber Kongen om svar: Vil ikke flytte seg

Fra venstre: Fosen-aksjonistenes talsperson, Ella Marie Hætta Isaksen, Elle Rávdná Näkkäläjärvi og Elle Nystad (leder NSR-N) på Slottsplassen. Foto: Rodrigo Freitas /NTB

NRK skriver at demonstrantene fredag ber Kongen om hjelp for å få løst Fosen-saken.

– Vi har ingen andre steder å gå. Vi håper derfor ydmykt at Hans Majestet Kong Harald vil møte med oss og lytte, sier Elle Nystad, leder i Norske samers riksforbund (NSR) sin ungdomsorganisasjon, NSR-Nuorat ifølge NRK.

Ifølge NRK sier aksjonistene at de ikke vil flytte seg fra Slottsplassen før de får et svar fra Kongehuset.

Jakob Ellingsen

Skal bli på slottsplassen

Aksjonistene har etablert seg utenfor Slottet. Der holdes det nå taler og appeller.

Demonstrasjonene foregår på slottsplassen midt på dagen fredag. Foto: Rodrigo Freitas /NTB
Fosen-aksjonistenes talspersoner Elle Nystad (leder NSR sin ungdomsorganisasjon), Elle Rávdná Näkkäläjärvi og Ella Marie Hætta Isaksen (t.v) på Slottsplassen fredag. Foto: Rodrigo Freitas /NTB
Fosen-aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen holder appell på slottsplassen fredag. Foto: Rodrigo Freitas /NTB
Jakob Ellingsen

Statsminister Støre svarer på kritikk for at det tar lang tid

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte pressen samtidig som Fosen-aksjonistene demonstrerer inne på Stortinget. onsdag 11. oktober. Foto: Haakon Mosvold Larsen /NTB.

Fosna-Folket har tidligere omtalt at Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) mener at det tar så lang tid å følge opp Høyesterett sin dom om at Storheia vindkraftverk og Roan vindkraftverk bryter samenes menneskerettigheter at det kan være et eget menneskerettighetsbrudd.

Nå har Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) svart institutsjonens brev. E24 er blant de som omtaler brevet.

Her er Støre uenig i at tidsbruken er et nytt menneskerettighetsbrudd.

«Min regjering gjør det den kan for å finne en løsning i denne svært komplekse saken», skriver Støre i brevet.

Støre viser til at Olje- og energidepartementet har startet en forvaltningsprosess for å få på plass nye konsesjoner til de to vindkraftverkene. Her klarte man ikke å bli enige med reindriften og Sametinget om innholdet i et utredningsprogram før man kan sette i gang med ny saksbehandling.

Støre skriver at utredningsprogrammet så langt ikke er sendt ut ettersom det pågår mekling og dialog med reindriften.

«En meklingsløsning vil være den raskeste veien for å finne en løsning i saken», skriver statsminister Støre i brevet.

NTB

Fosen-aksjonistene avbryter aksjonen utenfor departementene

Fosen-aksjonister har siden fredag morgen sittet utenfor inngangene til elleve departementer. Nå avbryter de aksjonen.

– Nå har det vært politiaksjoner på flere blokader utenfor departementene, og alle blokadene bytes opp. Aksjonistene trekker til Slottsplassen for å samles der. På Slottsplassen vil det snart komme en annonsering om videre utvikling i aksjonene fra noen av talspersonene, skriver sentralstyremedlem Tale Løkeland Ryste i Natur og Ungdom litt over klokken 11 fredag.

Hver fredag klokken 11 holdes Kongen i statsråd på Slottet, der regjeringen fatter beslutninger.

Jakob Ellingsen

Ved slottet

Fosen-aksjonistene på Slottsplassen fredag formiddag. Foto: Rodrigo Freitas /NTB

I tillegg til å demonstrere utenfor 11 departementer og en garasje de departementsansatte benytter, er det også demonstranter andre steder i Oslo til støtte for Fosen-saken fredag formiddag.

Det er blant annet satt opp en Lavvo i slottsparken der demonstranter også har samlet seg.

Jakob Ellingsen
Politiet ga beskjed til demonstrantene utenfor Kultur- og likestillingsdepartementet om at de måtte flytte seg. Det gjorde de ikke Foto: Emilie Holtet /NTB
Deretter ble demonstrantene båret bort. Foto: Emilie Holtet /NTB
NTB og Jakob Ellingsen

Båret bort fra flere departementer

En Fosen-aktivisten bæres bort av politiet fra inngangen til Kultur- og likestillingsdepartementet fredag formiddag. Foto: Emilie Holtet /NTB

Politiet har båret vekk Fosen-aksjonister fra flere departementer fredag formiddag. Demonstranter fra innganger ved Finansdepartementet og Kulturdepartementet er båret bort. Aksjonistene blokkerer fremdeles flere departementer.

– Vi fikk valget om å fjerne oss eller ikke. Ingen ville fjerne seg, så da kom politiet og ga oss anmodning og begynte å bære oss bort ganske direkte, sier aksjonist Jon Anta Eira Åhren til NRK.

I 10.10-tiden fredag ble aksjonistene båret vekk fra hovedinngangen til Finansdepartementet i Akersgata i Oslo sentrum.

Klokka 11.00 sitter det fortsatt aksjonister utenfor den andre inngangen til departementet.

Sitter ved elleve departementer

– Vi skjønner at de kommer og fjerner oss når de har fått beskjed om det. Det har jeg full forståelse for, akkurat som de burde ha full forståelse for at vi sitter her og demonstrerer i hele dag, sier Åhren.

Det har også blitt båret vekk aksjonister fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

Fosen-aksjonistene opplyser til NTB at de i alt har etablert seg utenfor elleve departementer i Oslo sentrum fredag, samt ved garasjen til departementene i Akersgata.

Flere av stedene har aksjonistene lenket seg fast.

NTB og Jakob Ellingsen

Politiet bærer vekk Fosen-aksjonister fra Finansdepartementet

Fosen-aktivisten og den samisk politikeren Niillas Beaska bæres bort av politiet fra inngangen til Finansdepartementet fredag formiddag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Fosen-aksjonister bæres fredag formiddag vekk av politiet fra hovedinngangen på Finansdepartementet.

Fosen-aksjonistene satte seg fredag morgen utenfor totalt elleve departementer i Oslo sentrum.

Aksjonist Jon Anta Eira Åhren, som var en av dem som ble båret bort fra hovedinngangen til Finansdepartementet, sier til NRK at politiet sa at det var samfunnskritisk at døra skulle være åpen.

– Vi fikk valget om å fjerne oss eller ikke. Ingen ville fjerne seg, så da kom politiet og ga oss anmodning og begynte å bære oss bort ganske direkte, sier Åhren.

– Vi skjønner at de kommer og fjerner oss når de har fått beskjed om det. Det har jeg full forståelse for, akkurat som de burde ha full forståelse for at vi sitter her og demonstrerer i hele dag, sier han.

Det sitter fremdeles aksjonister utenfor den andre inngangen til departementet.

Åhren sier at det heller ikke er båret bort aksjonister fra andre departementer.

NRK snakket tidligere fredag med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Ministeren spurte om han fikk komme inn i Finansdepartementet. Det fikk han ikke, svarte demonstrantene som blokkerte inngangene.

NTB

Har lenket seg fast

Fra venstre: Matilde Marjala, Iben Skog Erlandsen og Elvira Gomez Snerte demonstrer utenfor Olje- og energidepartementet fredag morgen. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Slik ser noen av demonstrasjonene ut utenfor to av de elleve departementene det demonstreres ved fredag morgen.

Demonstrantene sperrer innganger ved elleve departementer fredag morgen. Her ved Olje- og energidepartementet. Foto: Rodrigo Freitas /NTB
Fosen-aksjonistene demonstrer utenfor Helse- og omsorgsdepartementet fredag morgen. Lengst til høyre sitter Greta Thunberg. Foto: Rodrigo Freitas /NTB
NTB

Fosen-aksjonistene har satt seg ned utenfor elleve departementer

Fosen-aksjonistene demonstrer utenfor Olje- og energidepartementet fredag morgen. Foto: Rodrigo Freitas /NTB

Fosen-aksjonistene har fredag satt seg ned foran inngangene til elleve departementer i Oslo sentrum. De sier at de vil legge ansvar på statsrådene.

– Nå blokkerer samiske aktivister og aksjonister fra Natur og Ungdom inngangene til ministrenes departementer, skriver Natur og Ungdom i en pressemelding fredag morgen.

Fosen-aksjonistene opplyser til NTB i regjeringskvartalet at de i alt har etablert seg utenfor elleve departementer i Oslo sentrum fredag, samt ved garasjen til departementene i Akersgata.

Flere av stedene har aksjonistene lenket seg fast.

Thunberg deltar også fredag

Den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg er sammen med aksjonistene som har satt seg ned foran inngangen til Helse- og omsorgsdepartementet i regjeringskvartalet.

Thunberg deltok også da aksjonistene blokkerte inngangene til Statkraft på Lilleaker torsdag.

Samtidig har aksjonister satt seg ned foran Olje- og energidepartementet, blant dem talsperson Ella Marie Hætta Isaksen.

– Nå stenger vi staten – igjen. Den norske stat tar seg til rette på Fosen ved å la det gå to år med menneskerettighetsbrudd i Norge og tjene millioner av kroner på det gjennom Statkrafts eierskap, sier talsperson Ella Marie Hætta Isaksen.

Også under aksjonen i februar blokkerte aksjonistene inngangen til Olje- og energidepartementet og flere andre departementer.

Vil legge ansvar på statsrådene

Isaksen sier at alle statens organer har et ansvar for å respektere maktfordelingsprinsippet og sikre rettsstaten, og dermed også for å løse Fosensaken.

– Når vi blokkerer departementene i dag, vil vi legge ansvar på statsrådene deres som snart er på vei inn i regjeringens høyeste beslutningsorgan, Kongen i statsråd. Inn i møtet skal de ha med seg at de er ansvarlige for to år med pågående menneskerettighetsbrudd i Norge. Hver ny dag smerter, samene på Fosen har allerede måttet leve med dette bruddet i altfor lang tid, sier hun.

Thomas Klakegg-Thorp

– Stor forståelse for hvorfor aksjonen finner sted

Fosen-aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen (t.v.) og konsernsjef i Statkraft Christian Rynning-Tønnesen i samtale utenfor Statkraft. Foto: Emilie Holtet /NTB

Torsdag ettermiddag møtte konsernsjef i Statkraft, Christian Rynning Tønnesen, aksjonistene som har blokkert kontorene deres.

Han forteller at de ikke har noen planer om å be politiet om å fjerne demonstrantene.

– Dette er en fredelig aksjonsform med et veldig forståelig bakteppe. Vi ønsker å løse våre behov for arbeidsplasser uten å skape konflikter. Jeg har veldig stor forståelse for hvorfor aksjonen finner sted, sier han ifølge Adressa.

Samtidig sier han at han ikke ønsker at vindturbinene som utgjør sakens kjerne skal rives.

- På en eller annen måte må vi her i landet komme fram til ordninger hvor vi både kan ha vindkraft og reindrift, sier han.

- Vårt mål er å fortsette produksjonen og samtidig ha reindrift i samme område.

NTB

Statkraft-sjefen møter Fosen-demonstranter

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen møter representanter for Fosen-demonstrantene som oppholder seg utenfor selskapets hovedkvarter, klokka 12.30.

Det opplyser Statkraft i en epost til NTB.

Rynning-Tønnesen vil også overvære støttemarkeringen som er planlagt klokka 12 utenfor hovedinngangen. Han vil også være tilgjengelig for mediene i forbindelse med dette.

Fosen-aktivistene har blokkert det statseide selskapets lokaler på Lilleaker i Oslo siden torsdag morgen.

NTB

Greta Thunberg ber folk om å vise sin støtte til Fosen-demonstrantene

Miljøaktivist Greta Thunberg deltar på Fosen-aksjonen utenfor Statkraft i forbindelse med at det er to år siden den norske Høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen strider med urfolks rettigheter og menneskerettighetene. Foto: Cornelius Poppe/NTB

Fosen-aktivistene blokkerer Statkrafts lokaler på Lilleaker i Oslo. Nå har de fått selskap av den verdenskjente miljøaktivisten Greta Thunberg

– For meg er det en selvfølge å stå i solidaritet med de unge samene som kjemper for sine grunnleggende menneskerettigheter. Denne kampen har pågått i århundrer, og vi kan ikke akseptere at kolonialiseringen av Sápmi fortsatt skjer. Derfor bør alle som kan være i Oslo nå, og vise sin støtte, gjøre det, sier Greta Thunberg i en pressemelding fra Natur og Ungdom.

Hun ankom Oslo torsdag formiddag og dro rett til Statkrafts lokaler på Lilleaker som Fosen-aksjonistene har blokkert siden torsdag morgen.

Den verdenskjente svenske miljøaktivisten deltok også på Fosen-aksjonene i Oslo i februar i år.

Storeier i vindturbinene på Fosen

Statseide Statkraft er hovedeier av Fosen Vind.

– Selskapene tjener rått på menneskerettighetsbruddet på Fosen, og en god del av disse pengene ruller inn til staten gjennom Statkraft. Vi krever at inntektene vindselskapene tjener på sine ulovlige vindkraftanlegg, øremerkes til å reparere bruddet og går til å restaurere landet tilbake til reindrifta, sier talsperson for aksjonistene Ella Marie Hætta Isaksen.

De ansatte i Statkraft er sendt på hjemmekontor, opplyser politiet.

– Må kreve en løsning

Det var onsdag at aksjonistene begynte markeringen av at det nå er to år siden Høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen strider med menneskerettighetene. Aksjonistene satte opp lavvoer på Karl Johans gate i Oslo, og aksjonister satte seg ned i vandrehallen på Stortinget og joiket. De ble onsdag kveld båret ut av Stortinget av politiet etter at de nektet å flytte seg.

Torsdag er lavvoene på Karl Johans gate flyttet til Eidsvolls plass utenfor Stortinget for å ivareta brannsikkerheten, sier Isaksen til Dagsavisen.

Natur og Ungdom-leder Gina Gylver sier i en pressemelding at Statkraft og resten av industrien må bli med og kreve at en løsning legges på bordet.

– En løsning i Fosen-saken er kritisk for å kunne komme videre med annen utbygging av fornybar energi i Norge på den riktige måten. Det trenger vi sårt for å løse klimakrisen, sier Gylver.

Statkraft ser an utviklingen

Ved tidligere Fosen-aksjoner, der innganger har blitt sperret eller aksjonistene har nektet å forlate bygg, har ikke politiet foretatt seg noe før de har blitt bedt om det av dem som disponerer bygget.

Geir Fuglseth, kommunikasjonsansvarlig i Statkraft og Fosen Vind, sier til NTB at de vil se an utviklingen før de tar en avgjørelse om dette.

– Å be politiet om å fjerne aksjonistene vil ikke være det første vi gjør, sier Fuglseth.

Han sier at Statkraft er opptatt av å finne en løsning på Fosen.

– Vi beklager at denne saken har tatt så lang tid og belastningen dette har medført for de berørte samene. Vi ønsker å komme til en løsnin og har tro på at meklingen som er i gang, skal få på plass tiltak som skal ivareta de berørte samenes rettigheter, ser Fuglseth.

NTB

Statkraft-ansatte sendt på hjemmekontor

Fosen-demonstranter hindrer inngangene til Statkrafts lokaler på Lilleaker i Oslo. De ansatte blir sendt hjem for hjemmekontor, opplyser politiet.

Operasjonsleder Sven Martin Ege opplyser at det er rundt 100 demonstranter ved Statkrafts lokaler torsdag morgen.

– I dialog med demonstrantene har vi fått vite at de ønsker å hindre ansatte i å komme inn på arbeidsplassen sin, opplyser Ege.

Videre opplyser politiet at de ansatte i Statkraft er sendt hjem for hjemmekontor.