Vårmarked på Åset skole pleier å være en årlig foreteelse og det var ikke noe unntak i år heller. Sjøl om det nettopp hadde vært 17. mai, så det ikke ut til at folk hadde brukt opp alt av midler til pølser, brus og is.  Elevene satt igjen med en pen profitt av tiltaket som de kan bruke til ymse formål.

Kald vår

Under markedet var det mellom annet salg av blomster, skoleavis, formingsprodukter. Hvert klassetrinn hadde sine egne spesialiteter.

– Vi har stort sett fulgt det samme opplegget sia vi begynte med dette, sier inspektør Gunnar Sandnes ved Åset skole.

Blomstene sås i esker laget av melkekartonger. Dette arbeidet er det femteklassingene som har ansvaret for. Elevene samler kartonger gjennom vinteren, og utpå våren blir det sådd og elevene sørger sjøl for prikling av blomstene.

– De får vokse i vinduskarmen inntil det blir varmt nok til å sette dem ut. På grunn av en kald vår, har ikke blomstene kommet så langt i år, forklarer Sandnes.

Ka boom

Loppemarked og tombola er sjuende klasses ansvarsområde. Loddsalg ble det også i år. For dem som ønsker å få flettet håret, er det også mulig.

– Det er mest populært blant de yngre, men det er også en del voksne som benytter seg av tilbudet, sier Sandnes.

Skoleavisa Ka-Boom er sjette klasses prosjekt. Dette er også et prosjekt som har eksistert i mange år. Overskuddet av avissalget går til inntekt for kreftsyke barn ved St. Olavs Hospital i Trondheim.

Sjølsagt var det også salg av kaffe med noe godt å bite i under arrangementet. Sjetteklassen hadde hand om denne biten av opplegget.

­– Det hele handler om fellesskap og det å løfte i flokk, sier Mørreaunet.