I kveld, tirsdag, holder Statnett informasjonsmøte om planlagt oppstart av bygging av den nye kraftledningen fra Namsos til Åfjord. Kraftlinja på 420 kV skal etter planen stå ferdig i 2019.

Øverst i saken ser du en video som viser hvor kraftlinja skal gå.

Kraftlinja må til for å få strømmen fra de planlagte vindparkene ut på sentralnettet.

Berørte grunneiere

Informasjonsmøtet finner sted på Brandsfjord skole i Roan tirsdag kveld. Påfølgende kveld vil det være et møte ved NTE Arena i Namsos.

– På møtet vil Statnett informere om hvordan utbyggingen er planlagt, hvordan innbyggere og grunneiere vil bli berørt, og det vil bli gitt generell informasjon om hvordan Statnett bygger kraftledninger og transformatorstasjoner, informerer Statnett.

Møtet er åpent for alle.

Trafostasjoner

Det skal bygges to store transformatorstasjoner på Fosen: Én på Hofstad i Roan og én på Garrabrekka ved Mørreaunet sør for Åfjord sentrum. I juni starter man arbeidet med å bygge adkomstvei samt gjøre grunnarbeid for stasjonen på Hofstad. Denne skal stå ferdig i tredje kvartal 2018, altså samtidig som Roan vindpark skal stå klar til å produsere strøm.

– Vi har startet en forespørselsprosess for grunnarbeidet på transformatorstasjonen på Hofstad. Det er foreløpig ingen som har fått arbeidet, har prosjektleder ledning i Statnett Ole Johan Hjemås, tidligere uttalt til Fosna-Folket.

LES MER OM SAKEN: Se hvor den 120 kilometer lange kraftlinja skal gå