Varaordfører i Roan kommune, Randi B. Andersen (Sp), har i lang tid kjempet for at rasutsatte områder av fylkesvei 14 i Roan skal sikres.

Flere har gått sammen om å samle inn bilder som videresendes til veimyndighetene.Se noen av bildene ved å bla i billedgalleriet øverst i saken.

– Foreløpig ser det ikke ut som at det hjelper, men vi føler at vi får forståelse for situasjonen. Forståelse hjelper ikke. Vi må ha handling. Vi har blitt bedt om å ta bilder for at det er dokumentasjonen som skal legge grunnlag for handling. Vi må fortsette å ta bilder, men vi savner tiltak, sier Randi B. Andersen.

– Årsdøgntrafikk blir brukt mot oss, men det er uansett her vi bor, og det går utover hverdagstryggheten. Jeg tenker spesielt på de som kjører til barnehager, skoler og arbeid, samt næringslivet som blir hindret, legger varaordføreren til.– Klar over situasjonenSamferdselspolitiker Karin Bjørkhaug (Krf) sier at hun har forståelse for at roansbyggen er bekymret for sikkerheten.

– Må det en dødsulykke til før denne rasfarlige strekningen blir prioritert?

– Dette er et spørsmål vi tar veldig alvorlig, og vi er klar over situasjonen. Det er svært utilfredsstillende. Vi har nå vært i kontakt med Statens Vegvesen, og det er blitt bestilt geolog som skal foreta undersøkelser i området tirsdag, sier Bjørkhaug til Fosna-Folket.