- Det skal nok gå bra å få det opp, og det vi ikke får opp, synker vel ned, sier han. Ingen skal være skadd da uhellet skjedde.

Trøndelag brann- og redningstjeneste fikk inn melding klokka 16.55 om at MF Eira, den tredje fergen i trafikk på fergesambandet Flakk - Rørvik, har kollidert inn i kaianlegget på Flakk. Like før klokka 19.00 startet brannvesenet arbeidet med å legge ut lenser.

Passasjerer har sagt til Adresseavisen at de hørte en smell da den kolliderte og at det luktet brent olje etterpå.

Etter det Fosna-Folket kjenner til skal årsaken til uhellet være at manøvreringen på ferga har låst seg.

Skipsfører Anders Hansen sier til Adresseavisen at det er snakk om en grunnberøring hvor propellen har fått seg en smell, og at ferga i så fall må på land for å repareres. Han sier at det ikke er noe problem å ta unna trafikken i dag.- Men det gjenstår å se om vi får en erstatningsferje til pinsa. Det kan hende vi må utsette høytiden litt.

- En dykker er nede for å undersøke hvor omfattende skader det er snakk om, sier driftssjef i Fjord1 MRF, Ståle Tangen, til NRK Trøndelag. Driftssjefen sier videre at selskapet prøver å få tak i et reservefartøy i full fart.- Vi gjør så godt vi kan, sier han.

Er du på stedet eller i nærheten? Send oss gjerne et MMS-foto til 2399 med kodeord ff tips eller vanlig foto til redaksjonen@fosna-folket.no.

Fakta om MF EiraMF «Eira» er ei norsk bilferje som ble bygd i 2002 av Gdanska Stocznia Remontova i Gdansk i Polen. Ferja gikk på sambandet Sølsnes - Åfarnes fra 2003 og på ferjesambandet Ørsneset - Magerholm før den ble satt inn som reserveferge på fergesambandet Flakk - Rørvik for MF Tresfjord som skal inn i trafikk i løpet av sommeren.

Byggeår: 2002

Bilkapasitet: 87

Passasjerer: 297

Bredde: 16 m

Lengde: 87 m

Fri høgde: 5 m

Fart i knop: 15

Arkivfoto: Wikipedia