Det var like før klokken 22.15 at strømmen gikk.

Åfjord, Rissa og Leksvik

TrønderEnergi opplyste at 2779 av deres kunder var berørt. De fleste av disse bor i Åfjord. Hele Åfjord kommunen fra Linesøya i vest til Sør- og Norddalen i øst var rammet. TrønderEnergi opplyste like etter klokken 23.00 at strømmen var tilbake for disse kundene.

Kunder i hele Rissa var også berørt av strømbruddet.

- Anslagsvis kan det ha vært rundt 4000 kunder som ble berørt i Rissa. Feilen lå på TrønderEnergi sitt nett. Det førte til at det ikke kom strøm inn til trafoene på Stoum og Ålmoen, forklarte avdelingsleder Ståle Rostad i Fosen nett til Fosna-Folket.

I Rissa var det mange som fikk strømmen tilbake i 23.00-tiden. Klokken 23.37 hadde alle fått strømmen tilbake, opplyste Rostad i Fosen nett.

"Desidert sist"

Strømmen var også borte i Bjugn en kort periode onsdag kveld.

- Der kan det ha vært 3000 kunder som var uten strøm i noen minutter, sier Rostad.

I Leksvik og Vanvikan ble det også akutt mørkt, og ut ifra hva folk kommenterte på Facebook, så det ut til å være innerbøgda i Leksvik som måtte vente lengst med å få strømmen tilbake.

"Mørkt i innjerbøgda enda. Bestandig føst te å mest strømmen og desidert sist te å få denj igjæn. Va mørt på sykeheimen å såg æ. Har dæm itj aggregat der?", skrev Bård Håkon Waterloo Myran på Fosna-Folkets Facebook-side like over klokken 23.30.

- Umulig å si

Kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i TrønderEnergi sa til Fosna-Folket like før klokken 23.00 at de jobbet på spreng for å løse problemet.

- Vi vet ikke årsaken til hele strømbruddet ennå. Det vi vet er at en 66 kilovolts linje har falt ut ved Stoum i Skaugdalen. Vi har sendt ut folk for å se på det. Samtidig ser vi på muligheten for finne alternativ forsyning.

- Når kan folk få strømmen tilbake?

- Det er umulig å si, men av erfaring så vil de fleste få strømmen tilbake om vi finner alternativ forsyning, sa Wuttudal i TrønderEnergi.

Mørkt i Åfjord

Fosna-Folket fikk en rekke henvendelser om saken etter strømbruddet onsdag kveld.

"Strømbrudd i Norddalen i Åfjord også", opplyste varaordfører Jon Husdal i Åfjord.

Fosna-Folket ble videre oppringt av en annen innbygger i Åfjord.

- Jeg ser hele bygda her ifra. Det er svart. Strømmen er borte på Prix'n i sentrum også, fortalte vedkommende.