Kolbjørn Svenning har bodd hele sitt liv i grenda Hosen påyttersida av Stokkøya. Her bodde også hans far, og hans far før han, og hansfar før han igjen. Kolbjørn Svenning har sett den lille, og før så ubetydeligegrenda, utvikle seg til å bli et attraktivt sted for besøkende fra hele verden.

Sementfabrikk

-Det er ganske uvirkelig at det kommer aviser og blader frahele verden for å skrive om dette lille stedet. Onsdag kveld inntok altså Kongeparet middag nedpå den stranda som en gang haddesin største verdi som råvareleverandør til en liten sementfabrikk. Det gikkikke så bra med fabrikken forresten. Sanda var ikke så godt egnet til å lagesement av som de trodde, forteller Kolbjørn.

Campingplass

Som ungdom var han med å kjøre sand fra stranda tilfabrikken med hest og kjerre. Etterpå dro han på fiske, og drev med det helttil han ble pensjonist. Men fiskeryrket hindret ikke Kolbjørn i å bli en avdrivkreftene bak mye av det som har skjedd i Stokksundområdet. Nå er han meststolt over at den lille campingplassen han og kona startet på slutten av70-tallet har utviklet seg til en solid bedrift i hendene på sønnen Roar ogsvigerdatter Torild.

Utrolig

-At Kongeparet spiser middag på det stedet der jeg spaddesand som guttunge, og senere fantaserte om litt turisme og hyttebygging, erhelt utrolig, sier Kolbjørn Svenning.