De såkalte mordersneglene har de siste årene inntatt stadig flere hager. De ubudne gjestene spiser flere sorter hageplanter, og kan være utrivelige å ha rundt husene. Marie-Therese Strøm Grønning og ektemannen flyttet til Rønne for to og et halvt år siden. Etter hvert oppdaget familien at området hadde en stor bestand av snegler, som snart inntok eiendommen. Paret har prøvd flere tiltak mot problemet, med varierende hell. Den beste løsninga viste seg imidlertid å være husets minstemann. Heine Grønning ble lovet 50 øre for hver snegle han fjernet. Den utfordringa tok han på strak arm.

Nintendo

- Jeg har tatt nesten 2.000 snegler. De er framme når det regner, så da er jeg alltid ute, forklarer sjuåringen. Redskapet er en såkalt ”killer”, som består av en pinne med et barberblad i enden. Heine liker seg i naturen, og har lært at iberiasneglene ikke hører hjemme i den norske faunaen. I sommer har gutten tjent nesten 1.000 kroner på jobben. Og pengene brukte han før helga.

- Jeg har spart og spart, og endelig kunne jeg kjøpe en Nintendo DS. Det er det beste med hele sommerjobben, fastslår Heine. Den håndholdte spillkonsollen var utvilsomt ei velfortjent belønning. Samtidig har sjuåringen lært seg å jobbe for ting, i stedet for å få alt han peker på. Mamma Marie er godt fornøyd med innsatsen.

Begrense

- Heine har gjort en viktig jobb, fordi arbeidet krever kontinuerlig oppfølging. Men med innsats er det mulig å begrense problemet kraftig. Heine har også lært litt matematikk underveis. Og på regnværsdager har han alltid hatt lyst til å være ute. Så for oss har dette vært bare positivt, konstaterer Marie-Therese Strøm Grønning på Rønne.