En bjørn vanker i disse dager i grensetraktene mellom Namdalseid og Osen. Den ble sist fanget opp av et viltkamera nær grensa sist søndag. Leder i Namdalseid og Osen beitelag, Hans Petter Hestmo, mener bjørnen nå kan befinne seg i Osen.

Kona på tur

Bjørn Arne Nilssen og kona Ellin bor øverst i Steinsdalen i Osen. Fra hjemmet har de utsikt nesten helt til Namdalseid-grensa.

- Er du redd for å møte bjørn i Osen nå?

- Nei. Jeg er ikke så mye på farten ute i skogen, men kjerringa er mye ute på tur. Hun har ikke sett noen bjørn. Sist søndag var hun ute nær grensa til Namdalseid, men hun så ikke noe da heller, forteller Bjørn når Fosna-Folket slår på tråden.

Bjørn rev i hjel sau

Han tviler på at de får se bjørnen fra hjemmet i Steinsdalen, men han kan likevel ikke avvise det helt.

- For noen år siden, kona mener det var i 2006, så var det en bjørn oppi her. Vi så ikke bjørnen, men vi observerte en hel skokk med sauer som samlet seg på et jorde. En sau ble også revet i hjel av bjørnen, og det skjedde ikke så langt unna, forteller Bjørn.

- Vet du hvordan du bør opptre dersom du skulle støte på en bjørn?

- Hvordan jeg skal opptre? Jeg tror ikke jeg bør rette fram labben for å hilse nei. Utover det har jeg ikke akkurat tenkt over dette så mye. Man bør vel bare oppføre seg rolig og lure seg unna. Det skal vel også mye til for at bjørnen går til angrep på folk. Den ser vel oss lenge før vi oppdager bjørnen.

- Bamsemums

Bjørn forteller at bjørn er samtaleemne i Osen nå om dagen.

- Har du sett en bjørn før?

- Nei, det har jeg ikke, men jeg har sett gaupe. Det har jo ikke vært spesielt mye bjørn her i min tidsalder. Heldigvis. Men det skaper jo litt spenning og diskusjon når det er en bjørn i området.

- Preger navnet din personlighet? Er du en bamse?

- Jeg vet ikke. Det får du spørre kjerringa om. Jeg tror ikke jeg er mye til bamse nei.

- Hvilken bjørn liker du best?

- Hvilken bjørn jeg like best? Bamsemums går an. Det må helst bli det, sier Bjørn.

Les mer: Slik bør du opptre om du møter en bjørn.