Roan hytteforening, som er en interesseforening for alle som har fritidseiendom i Roan, ble stiftet for 25 år siden. Det var i den forbindelse at foreninga lyste ut en fotokonkurranse. Temaet som ble satt for konkurransen er: «Roan en perle i havgapet».

LES OGSÅ:* Viser seg fram fra smørsida -Fosna-Folket* Hyttefolket står for halvparten av omsetninga -Fosna-Folket* Vurderer salg på grunn av eiendomsskatt -Fosna-Folket

Kysten

Juryen kåret et av bildene som Liv Ingegerd Selfjord hadde sendt inn som vinner. Det var i hovedsak bilder knyttet til kysten som kom inn. Om Selfjords vinnerbilde sier juryen: «Mange i Roan har et forhold til sjø og båtliv. Bildet viser også et kontrast mellom gammel til ny tid.»

Hun får nå en gratis jubileumstur med MS Osenfjord for to personer 4. august i år, eventuelt et gavekort på ei fotoforretning på ett tusen kroner. Lars Inge Dahl vant andrepremie for et av sine bidrag. Han vant et gavekort på Restaurant Müller ved Quality Hotel Panorama på Tiller.

Om Liv Ingegerd Selfjords vinnerbilde sier juryen: «Mange i Roan har et forhold til sjø og båtliv. Bildet viser også et kontrast mellom gammel til ny tid.» Foto: Liv Ingegerd Selfjord

– En sak som engasjerte sterkt

Roan hytteforening kom i stand på grunn av misnøye rundt blant renovasjonsordningen i 1993.

– Det var rundt 300 som møtte på oppstartsmøtet, så dette var en sak som engasjerte sterkt. Siden den gangen har foreninga jobbet med mange saker som har opptatt eiere av fritidseiendommer i kommunen, sier Svein J. Nilssen som sitter i dagens styre.

Majoriteten av medlemmene har sin opprinnelse i kommunen.

Usikker framtid

Det knyttes noe usikkerhet til framtida. Roan og Åfjord kommuner skal som kjent slås sammen. Åfjord har ingen hytteforening.

– Det er enn så lenge litt uvisst hva som vil skje, medgir Kjell Grønning, som også sitter i styret i foreninga.