Navn: Rolf Sterten

Bosted: Trondheim på Lade

Alder: Straks 60

Sivilstand: Samboer

Yrke: Bygg- og anleggsingeniør

– Hva opptar deg mest for tida?

- Det er jobb og på fritida er det hytta som jeg driver og setter i stand. Den har jeg i Ertvågøya i Aure. Der har jeg tilhold i sjøkanten, uten naboer.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg er jo født og oppvokst i Trondheim, så jeg trives der. Akkurat der jeg bor nå er det fordi samboeren min dagpendler til Steinkjer.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det var å hoppe etter Bjørn Wirkola. Det var i Knyken det. Han hadde egentlig slutta, men hoppa to meter lengre enn meg. Ellers har jeg drevet med mange slags idretter

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det var et vanskelig spørsmål. Jeg kommer ikke på noen.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Einstein kanskje.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det kan være som i dag. Når jobben går bra og det ikke er noen uforutsette utfordringer. Da er det godvær og alt går etter planene uten uhell og slikt.

– Hva ville du endret om du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

– Det veit jeg heller ikke. Jeg synes det er ei bra avis. Vi har den her oppe på siten, og den leser jeg i, og jeg synes det er ei flott avis.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– Det var at jeg ble født. Ellers kommer jeg ikke på noe spesielt. Å bli pappa er jo en bra ting.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Det sjekker jeg på forskjellige måter. På PC-en min får jeg en oppdatering fra NGI. Siste observasjon viser både temperatur og hvordan været er omkring her. Vi har en værstasjon fra Storheia. Ellers bruker jeg Yr på mobiltelefonen.

– Når gikk du sist på ski?

– Det gjorde jeg mye før i tida, men for tida blir det ikke så ofte. I år har jeg ikke vært ute i det hele tatt, men jeg skal snart på hyttetur. Når jeg pendler utover hit har jeg ikke med meg ski, men det hadde vært skiføre å gå på.