Det har skapt sterke reaksjoner at behandlingen av saken i komité for infrastruktur i Sør-Trøndelag har vært unntatt offentlighet. Fylkestingsmedlem Jan Grønningen (H) fra Agdenes sier til papirutgaven av avisa Sør-Trøndelag at han vil kjempe for å få saken utsatt, og han reagerer også på at hele saken har vært unntatt offentlighet. Grønningen mener blant annet at næringslivet som bruker sambandet skulle fått komme på banen før vedtak fattes, og han viser også til at utbyggingen av kampflybasen i Ørland vil føre til stor trafikk i sambandet Brekstad-Valset.

Vedtaket fra 14. april vil bety at kapasiteten i sambandet blir redusert med omlag 30 prosent fra dagens kapasitet fra 1. januar neste år og fram til 2019, da det er tenkt én ferje med en kapasitet på 50 personbiler. I dag betjenes sambandet av to mindre ferjer.

Vil utrede å gjøre Flakk-Rørvik «mer prisgunstig»

Da komité for infrastruktur 14. april behandlet saken var fylkesrådmannens innstilling at fylkestinget vedtar ikke å utvide kapasiteten gjennom kjøp av en tilleggsferje i sambandet Brekstad - Valset i perioden 2017-2019. I møtet fremmet komitéleder Karin Bjørkhaug forslag om at fylkestinget ber fylkesrådmannen utrdede effekten av å senke billettprisen for tungbiler på Flakk-Rørvik slik at dette sambandet blir mer prisgunstig enn Brekstad-Valset.

Sp stemte mot prisforslaget

I samme møte forslo Siri Holm Løsnet (H) å utvide kapasiteten gjennom tilleggskjøp av en ekstre ferje i samme periode. Ved votering mellom innstillingen og Lønsets forslag ble innstillingen vedtatt mot tre stemmer (H og FrP). Bjørkhaugs forslag ble vedtatt mot Senterpartiets stemme.

I dag, torsdag, skulle Fylkestinget ta endelig stilling til ferjekapasiteten i sambandet Brekstad-Valset for årene 2017-2019, men Karin Bjørkhaug sier en en tekstmelding til Fosna-Folket at et enstemmig Fylkesting har vedtatt å utsette forslaget om å redusere kapasiteten i nevnte periode. Derimot har bestillingen til fylkesrådmannen om å utrede lavere billettpris for tungbiler i Flakk-Rørvik fått flertall.

Ordfører Tom Myrvold i Ørland reagerer kraftig på den måten saken har vært behandlet på så langt, og sier han er helt på linje med den kritikken Grønningen målbærer i avisa Sør-Trøndelag.