Ørland Bjugn Jeger- og Fiskerforening hadde torsdag kveld besøk av Snorre Gilde og Bård Kulseng fra prosjektet blimedno. Kulseng og ørlendingen Gilde arbeider sammen ved St. Olavs Hospital. Bakgrunnen for besøket er at Folkehelse Fosen i samarbeid med Regionalt Senter for Sykelig Overvekt (RSSO) ved St. Olavs Hospital har utarbeidet en prosjektidé som de har kalt Blimedno. St. Olavs Hospital driver mange former for livsstilsforskning.

Inaktivitet

Bård Kulseng, som er overlege og forskningskoordinator ved St. Olav, jobber blant annet med inaktivitet hos unge som ett av sine forskningsområder. Prosjektet Blimedno ønsker  samarbeidspartnere blant lag og foreninger i distriktet for å omgjøre snakk og teoretisk viten til praksis. Fosen Næringshage bidrar administrativt og kreativt i prosjektarbeidet lokalt ved å knytte kontakter mellom forskningsmiljøene og de som driver virksomheter i lokalsamfunn.

Tiltak

Dette prosjektet prøver ut tiltak som skal forhindre at ungdom slutter å være fysisk aktive. Prosjektet vil foregå i en periode på minimum tre år. Gilde og Kulseng  sitter i styringsgruppa for prosjektet. Der finner en også Ellen Ersfjord som er forskningskoordinator ved St. Olavs Hospital. Fosningen Karin H. Størseth er folkehelsekoordinator for Fosen, May Elin Svendal representerer Sør-Trøndelag indrettskrets og Oddvar Haagensen er planpolitiker i Ørland. Fosen Næringshage ved Kjetil Kvam er engasjert i prosjektet som sekretær, organisator og pådriver overfor det lokale kontaktnettet.