– Altfor få har fått nok kunnskap om hva dette egentlig handler om, sier Signhild Storlien Lund. Hun sikter da til de alternativene Ørland kommune har utarbeidet for Uthaug havn. I kveld står hun i spissen for folkemøtet som Interessegruppa for bevaring av Uthaug havn arrangerer. Et mål med møtet torsdag kveld er å bli enige om en felles innsigelse som skal leveres til kommunen.

Ikke egnet

I en rapport Rambøll har utarbeidet for kommunen står det svart på hvitt at Ørland kommune mener kampflybasen i seg sjøl gjør at Uthaug i framtida ikke er egnet som sted for fritid og rekreasjon.

– Dette er en fallitterklæring, mener Storlien Lund. Og undres på hvilke tanker kommunen har om alle de fastboende dersom Uthaug ikke lenger skal være et egnet sted å tilbringe fritid.

– Vi i interessegruppa ønsker å få fram kvaliteten i det som er, og hva vi ønsker med Uthaug framover, sier hun. Og er krystallklar på at hun er dypt bekymret over innholdet i kommunens plan.

– Ingen av oss som er innenfor arealet som omfattes av kommunens planarbeid er i den sonen man kan forvente innløsning på grunn av kampflybasen, poengterer Storlien Lund.

Synke i verdi

Storlien Lund sier alle på Uthaug blir berørt, hvis kommunens planer blir realisert.

– Man trenger ikke ha utsikt direkte til det fra stue- eller kjøkkenvinduet. En stor trafikkøkning med tunge kjøretøy vil alle få merke. Det er god grunn til å anta at eiendommer på Uthaug generelt vil synke i verdi, sier Solfrid Storlien Lund. Som håper hun får bruk for alle kaffekoppene i Bakarosen på Uthaug torsdag kveld.