- På vegne av Ørland kommune, velkommen til Ørland sparebank arena. Dere er den første brukeren av arenaen som er i full gang. Derfor gliser jeg fra øre til øre. Dette er første steg i å få mulighetenes arena i full drift, sier varaordfører Finn Olav Odde (Sp).

Torsdag før helga var siste mulighet for folk til å trene på Easyfit i de gamle lokalene i Brekstad sentrum.

Alt onsdag var pallene pakket ut og de første medlemmene kunne trene i den nye arenaen.

Kraftsenter

Viggo Beck er driftsleder for Easyfit Brekstad.

- Vi er glade for å kunne flytte inn i et kraftsenter av dimensjoner som dette området er blitt. To skoler, ungdomshus, basishall, svømmehall og arenaen. Det finnes ikke maken og det er vi glade for å være en del av, sier han.

Alt i ett bygg

Beck sier også det gir store muligheter å være et treningssenter i samme rom som både fysioterapeut og kiropraktor for ikke å snakke om fasiliteter for mange andre sportsgrener.

- Jeg liker å si at vi er et trenings- og trimsenter. Fysikken er viktig for å ta vare på seg selv og investere i egen fremtid. Noen synes kanskje et treningssenter høres avskrekkende ut og ikke passer for dem, men vi har medlemmer som er i åttiårene også. Det handler om basisstyrken til å kunne gjøre det man vil i hverdagen, sier han.

- For oss blir samarbeidet med fysioterapeut og alle fasiliteter i ett bygg viktig.

Daglig leder i Ørland sparebank arena, Frank Robert Vik, forteller at Ørland fysioterapi etter planen flytter inn i etasjen over 1. september.

- Bygget fylles gradvis opp utover høsten med flere og flere på plass, sier han.

Fra arenaens vestibyle ser man inn i treningsstudioet. Foto: Jakob Ellingsen

I full gang

De første fosningene har alt prøvd ut det nye treningssenteret, som er åpent på helt vanlig vis.

- Vi har med oss mye utstyr fra tidligere, men har også fått spesiallaget utstyr til dette bygget. Absolutt alt er ikke på plass enda, og det kommer flere maskiner til, sier Beck.

- Vi merker en stor interesse og folk som kommer innom for å se på deler av Ørland sparebank arena. Så ser vi etterhvert hvor mange som melder seg inn.

Handlegata

Odde sier samarbeidet med det etablerte næringslivet har vært viktig i å få på plass den nye arenaen.

- At treningssenteret flytter ut gjør også at lokaler blir ledige. Eieren der har etter det jeg forstår fått på plass en ny leietaker, så det er godt i orden. Vi ønsker ikke at mye skal stå tomt i Brekstadgata heller, sier varaordføreren.

- Jeg gleder meg veldig til at enda flere flytter inn og begynner å ta i bruk de fantastiske mulighetene vi har i arenaen. Ikke minst til barn og unge begynner å trene her, sier Odde.

- Easyfit er stolte av å være en del av denne arenaen. Som en gammel forsvarsveteran er det veldig hyggelig å se denne delen av det nye Ørlandet bli realisert, sier Viggo Beck.