Kommunen eier den øverste etasjen på bygget, cirka 2000 kvadratmeter. I siste kommunestyremøte ble det gjort et enstemmig vedtak da saken var til behandling.

5 370 000 kronerMorten Berg, den største eieren av Libra-bygget, har presentert planer for rehabilitering og ombygging av fasadene på det gamle bygget. Dette i forbindelse med at et nytt bygg er under oppføring vegg i vegg med det gamle. Planene er basert på at det gamle og det nye bygget skal henge sammen og gi det nye bygningskomplekset et ensartet uttrykk. Kostnadene på rehabliteringen er satt til 5 370 000 kroner. Kommunens finansiering skal dekkes ved at merverdiavgiften på 210 000 kroner tilbakeføres prosjektet, at gjenstående etter salg av Ørland videregående skole benyttes og at 320.000 kroner av tidligere bevilgning til seniorboliger i Tyrs vei i Rådhusgata omdisponeres til formålet. Når nybygget står ferdig 12. juni i år vil det bli Fosen største kjøpesenter med et areal på 12 000 kvadratmeter. Til sammenligning er City Syd på Tiller i Trondheim 38 000 kvadratmeter.

Asfaltering og fasaderRehabiliteringen omfatter både asfaltering og nye fasader. Kostnaden for de bygningsmessige arbeidene er satt til 3 370 000 kroner. Asfalteringsarbeidene er forventet å ha en samlet kostnad på to millioner kroner. Administrasjonen i kommunen mener at den oppussingen av eksteriøret på  er hensiktsmessig av estetiske grunner, samtidig med at det vil øke verdien av Libra-bygget.

23 butikker så langt - 30 leietakereDe nye leietakerne som så langt er avklart er: Coop Extra, Elkjøp, Vimonopolet, Brekstad apotek. Mekk, Cubus, Nille og en gullsmed-butikk. Butikkene som er lokalisert i gammelbygget erRimi, Trend frisør, Bakeribar`n, Sunkost, Libra sko, Exit, Hovdes, Vita, Metro, Catch, Avec, Ørland boksenter, Gavehuset Bikuben, Libra blomster og Tilbords. Dermed er det så langt 23 butikker i senteret, men det er fremdeles ledige lokaler i den øverste etasjen i nybygget.

I kommunens del er det sju leietakere, - NAV, Bedriftshelsetjenesten for Fosen, Trond Grong, Fosen tannhelse AS, HMS-eksperten, Ørland menighetskontor og Fosna-Folket.

Noen av aktørene i gammelbygget vil utvide og flytte. Gavehuset Bikuben blir større. Samtidig skal Trend Frisør og Hovdes flytte en etasje opp.