Det er fem søkere til stillingen som rådmann i nye Ørland kommune. En sjette søker har trukket seg i løpet av prosessen.

Kjente ansikt

Bjugn-rådmann Emil Raaen er blant de tre offentlige søkerne til stillingen. Det er også Marit Knutshaug Ervik, som i dag er kommunalsjef for helse og velferd i Ørland kommune.

I tillegg har en 27-årig teamleder fra Trondheim, Dennis Anderssen, søkt på stillingen.

Kommunalsjef for helse og Velferd i Ørland kommune, Marit Knutshaug Ervik. Foto: arkivbilde

- Ute av tenkeboksen

Fosna-Folket har tidligere skrevet at Raaen har vært i tenkeboksen.

- Jeg er i tenkeboksen og er usikker på om jeg skal søke på rådmannjobben. Det er en veldig spennende og krevende oppgave å være prosjektleder og rådmann for nye Ørland kommune, og det er en svært interessant lederutfordring. «Nye Ørland kommune» er en fantastisk kommune med stort potensiale, sa Raaen den gang.

Nå sier rådmannen følgende:

- Jeg er ute av tenkeboksen. Jeg synes dette er en fantastisk spennende stilling. Oppgaven om å bygge en ny kommune sammen er utrolig spennende. Det er en fantastisk utfordring å bygge en kommune sammen med innbyggere, ansatte og politikere, sier Raaen.

- Grunnen til at jeg har søkt er at det er en stor lederoppgave som utfordrer, sier Raaen.

Bjugn-rådmann Emil Raaen. Foto: arkivbilde

- Gode muligheter

Mandag ettermiddag snakker Fosna-Folket med Marit Knutshaug Ervik om hvorfor rådmannsjobben i den nye kommunen er spennende.

- Det er en spennende lederjobb med gode muligheter til å bygge en ny og attraktiv kommune. Det vil skje med de folkevalgte og de dyktige medarbeiderne som jobber i dagens to kommuner, sier Knutshaug Ervik.

-Drømmejobb

Dennis Anderssen sier til Fosna-Folket at han nettopp har fullført utdannelse med ledelse og administrasjon.

- Jeg så kravene til stillingen i utlysningen og tror ikke helt jeg oppfyller dem. Denne stillingen er en drømmejobb. Jeg tviler sterkt at jeg vil få den, men jeg kunne ikke stoppe meg selv fra å søke, sier Anderssen.

- Jeg holder på å flytte til Trondheim og har søkt mange ulike stillinger i området. Dette er en av de aller mest spennende, sier han.

Prosjektleder

Den nye kommunen har oppstart 1.1.2020. Stillingen som ny rådmann begynner så raskt som mulig, da i rollen som prosjektleder for selve sammenslåingsprosessen før den nye kommunen er i drift.

Det medfører at den søkeren som blir ansatt vil måtte avslutte sitt arbeidsforhold til sin nåværende arbeidsgiver. Dersom Knutshaug Ervik eller Raaen får jobben, vil det medføre et lederbytte i dagens kommuneledelse enten i Ørland eller Bjugn.

Fellesnemnda ansetter

Det er fellesnemnda for den nye kommunen som ansetter den nye rådmannen. De har satt ned et innstillingsutvalg for å sile ut søkere ned til de aller beste kandidatene. Innstillingsutvalget består av arbeidsutvalget, der politikere fra begge kommunene sitter, og en tillitsvalgt fra hver av kommunene.

Den nye rådmannen vil være den øverste administrative lederen for cirka 10 200 innbyggere, og arbeidsgiver for vel 900 ansatte i kommuneapparatet.

-Påvirke prosesser

Personal- og organisasjonssjef Arild Risvik i Bjugn kommune er for tiden i Italia. Fosna-Folket spør hvilken begrunnelse som ligger bak at to av søknadene til rådmannsstillingen er unntatt offentlighet.

- På grunn av jobbrelatert avsløring. Flere er i prosess på grunn av kommunesammenslåing. Derfor mener vi at det kan påvirke flere prosesser, svarer Risvik i en tekstmelding.

Hele søkerlista:

- Mann (unntatt offentlighet)

- Dennis Anderssen, teamleader (27, bosatt i Trondheim)

- Emil Raaen, rådmann (42, bosatt i Trondheim)

- Marit Knutshaug Ervik, kommunalsjef (48, bosatt i Brekstad)

- Mann (unntatt offentlighet)

- Mann (søknaden trukket)