- Det er sjelden at det blir så store siffer. Vi har ikke vunnet så mye siden 13-1-seieren mot Rissa i fjor, sier Vanvik-trener Hallvard Solem.

Lynraskt hat-trick

Det var aldri tvil om hvor poengene skulle havne på Skavelmyra lørdag. Vanvik ledet 2-0 allerede etter ni minutters spill. Robert Solstad scoret de to første. Martin Fjeldvær sørget for to nye mål slik at pauseresultatet var 4-0.

Etter hvilen nettet Jørgen Skjærvø Kvitland og Torbjørn Damhaug Bjørnsvik, før Borgar Hindrum banket inn tre på rad helt på tampen. Ifølge Vanviks hjemmeside scoret Hindrum hat-trick mellom det 88. og 93. spilleminutt.

Tre Fosen-lag

Vanvik-trener Solem forteller at de også benyttet muligheten til å teste noen yngre spillere.

- Vi gjorde vel sju bytter i løpet av kampen. Vi hadde veldig god kontroll og Hegra hadde vel ikke en eneste målsjanse, forteller han.

Solem synes det er artig at tre Fosen-lag nå er med og kjemper i toppen.

- Åfjord og Bjørgan ligger jo like bak oss. Vi må bare fortsette. Det blir en nervepirrende høst, påpeker han.

- Fin blanding

Vanvik ligger på 2. plass seks poeng bak ledende NTNUI2, men vanvikingene har én kamp mindre spilt. Mye tyder imidlertid på at NTNUI2 ikke kan rykke opp. Dermed kan det fort være Vanvik, Åfjord og Bjørgan som skal knive om opprykket i høst.

- Hvor god er Vanvik nå?

- Vi har fått løftet oss fra i fjor. Vi er jevnere besatt, bedre trent og vi har utviklet oss. Men vi har fortsatt mye å gå på. Vi må utvikle oss videre. Vi har imidlertid en fin blanding av unge og rutinerte spillere og det er god entusiasme rundt gruppa, sier trener Solem.

Les mer:

Hanssen ble helt i knepen seier.