Mandag 4. september starter utbyggingen av radiobasert bredbånd i Bjugn kommune.

– Den første basen monteres på Kopparen. Etter det går det suksessivt fremover, sier daglig leder i breiband.no, Jan-Tore Dannemark til Fosna-Folket.

Infrastruktur på plass

Hele prosjektet er planlagt, og alle byggesøknader er sendt inn. Ifølge kontrakten skal prosjektet være ferdig innen mai 2018.

– Hvis det ikke skjer noe spesielt, vil alt være ferdig innen utgangen av oktober. Det sier jeg med forbehold, men det er det som er planen vår. Det går ganske fort når vi først starter.

Det er et samarbeid mellom blant andre stat, kommunene og Trøndelag fylkeskommune som gjør at det nå endelig blir bredbånd i Kopparen, Fevåg, Stjørnafjord, Lerberen og Nes.

Snart blir det bredbånd til bjugningene. Foto: breiband.no

Gjør-det-selv

– Siden dette er en trådløst tilbud betyr det at det er svært kort tid fra når utstyret er montert til man kan koble seg til, sier Dannemark.

Så snart utstyret er koblet opp vil kundene bli kontaktet med informasjon om når de kan koble seg til. Kundene kan bestemme selv hvorvidt de vil montere utstyret på egen hånd eller få hjelp av en montør.

– Innbyggerne i Bjugn kommune vil kunne bli kunder av oss i slutten av neste uke, etter 11. september. Bredbåndet kan brukes med en gang. Når vi setter opp og monterer vil det være liv i senderne fra dag én.

Det vil i første omgang være snakk om hastigheter på mellom 5 og 30 mb.

Snart blir det bredbånd til bjugningene. Foto: breiband.no