Petter Bakøy AS, Einar Brekstad Entreprenør AS, Byggmesteran AS og Stjern Entreprenør AS er med videre i prekvalifiseringen til å bygge den nye ungdomsskolen i Bjugn. Samtlige entreprenører, bortsett fra Byggmesteran AS, er fra Fosen.

For strengt

I forrige uke omtalte Fosna-Folket at Bjugn næringsforum reagerte på det de mente var for strenge vilkår i prekvalifiseringa til å bygge skolen.

Prekvalifiseringa er en forhåndsvurdering av leverandører og entreprenører før de kommer med sine tilbud i anbudskonkurransen, og er en mulighet for oppdragsgiver til å bestemme hvilke entreprenører som får gi tilbud.

Det var særlig kravet om å ha bygd minimum tre bygg på over 3000 kvadratmeter siden 2010 leder Tor Langvold mente var urimelig. Han fryktet at ingen lokale firma ville kvalifisere for oppdraget.

Det er her ved Toppen-tomta at den nye ungdomsskolen skal bygges. Foto: Ina Marie Haugen

– Veldig fornøyd

Etter prekvalifiseringsfristen 19. juni er det altså tre av fire godkjente firma som er lokale.

– Det er vi veldig fornøyd med. Både Bjugn næringsforum og Ørland næringsforum er spesielt fornøyd med at Einar Brekstad er prekvalifisert, sier Tor Langvold i Bjugn næringsforum.

– Da var kanskje ikke kravene for strenge likevel?

– Slik som jeg forstår det har de sett på helheten i vurderinga si, og da er det gledelig at tre Fosen-firma når opp. Nå er det opp til firmaene selv, og hvor dyktige de er til å konkurrere, sier han.

Konkurransegrunnlaget for prosjektet sendes ut tirsdag 26. juni. Deretter blir det avholdt anbudsseminar 4. juli i Botngård.

– Stor risiko å ta

Per Odd Solberg (Bygdelista) tok opp kravene til prekvalifiseringen som en interpellasjon i kommunestyret forrige torsdag.

– Jeg har snakket med rådmannen om dette, og jeg synes det er litt strengt. Samtidig har vi leid inn fagkompetanse med svært gode referanser og mange vellykkede prosjekter de siste 18 årene. Da er det vanskelig å gå inn og styre vedkommende. Det er en stor risiko å ta på vegne av kommunen, derfor har vi sluttet oss til de kravene han har satt, sa ordfører Ogne Undertun (Ap) om saken.

– God dialog

– Vi har tatt en runde på dette og invitert næringsforeninga til orientering. Vi føler vi har en god dialog. For øvrig er det stor entusiasme i prosjektgruppa og de er svært engasjerte, sa rådmann Ådne Røkkum i møtet.

Prosjektet har en kostnadsramme på 100 millioner kroner, og målet er at skolen skal være ferdig til skolestart i 2020. Skolen skal ha plass til 240 elever og bygges på Toppen-tomta i Botngård.