Grunnboringene ved Hjellupveien ga fine resultater, og NVE har derfor tilrådet politiet om å åpne veien for trafikk igjen også innom gården i Hjelopen.

Feriehus

NVE har også gjort grunnboringer i nærheten av de nye feriehusene til Hjellup fjordbo. Resultatet der var ikke like oppløftende.

- Vi har påvist sensitiv leire der, men det er ikke kvikkleire. Den leira vi har påvist, har imidlertid noen av de samme egenskapene, sier sjefsingeniør Stein-Are Strand i NVE Midt-Norge.

Han opplyser at NVE ikke kan slå fast at det er sensitiv leire rett under de nye feriehusene. Dette må undersøkes nærmere, påpeker sjefsingeniøren.

- Vi har funnet et leirelag i fjæra. Spørsmålet er hvor det slutter, sier Strand.

Han åpner for at feriehusene kan stå på trygg grunn.

- Tre punkt

Sjefsingeniøren forteller at NVE nå ikke klarerer området ved moloen i Hjelopen for bruk.

- Vi har boret tre punkt der nå, og vi overlater til grunneier og kommunen å foreta nærmere undersøkelser, sier Strand.

Han forklarer at NVE prioriterer å klarere ut områder hvor det bor folk fast. Strand henviser til Indre Fosen kommune for kommentarer rundt de videre undersøkelsene.

Grunnundersøkelser

Det nye fritidsanlegget Hjellup fjordbo hadde åpning den 10. juni. Fem splitter nye feriehus og et konferanselokale sto da klart til utleie nede ved sjøen.

Da raset gikk onsdag forrige uke pågikk siste finish på moloen like ved feriehusene. Store deler av moloen forsvant i dypet da det raste, men feriehusene ser ut til å ha berget uten en skramme.

Ola Gunnar Hjellup og Marit Hjellup i Hjellup fjordbo sa til Fosna-Folket lørdag at de nekter å gi opp sitt store drømmeprosjekt. De mottok resultatene fra NVEs grunnundersøkelser denne uka.

- Vi skal selvfølgelig gjennomføre de grunnundersøkelsene som Indre Fosen kommune krever før vi kan ta i bruk anlegget, sier Ola Gunnar Hjellup til Fosna-Folket.

Marit og Ola Gunnar Hjellup i hagen på heimgården i Hjelopen. Nedenfor ser vi de splitter nye feriehusene som tilsynelatende har overlevd raset uten en skramme. Foto: Alexander Killingberg