- Vi gleder oss til å åpne dørene og vise frem den nye butikken. Nå er vi opptatt av å få på plass alt og gjøre ting best mulig før åpningen, sier butikksjef Hilde Landrø i Jysk Brekstad.

Torsdag morgen åpner Jysk dørene for første gang på Fosen.

Butikken i Yrjarsgate i Brekstad sentrum feirer oppstarten med kaker og fest.

Mye er på plass, men det jobbes for fullt med resten før åpning. Butikklokalet i Yrjargården er på 1000 kvadratmeter, og lagerplass kommer i tillegg. Foto: Jakob Ellingsen

Fullsortiment

Distriktssjef for Jysk i Midt-Norge, Paul Inge Holm, sier Jysk-butikken på Brekstad får en del nye løsninger andre Jysk-butikker ikke har.

- Vi har et butikklokale på tusen kvadratmeter. Vi skal vise frem alle varene i butikksortimentet til Jysk. Selv om vi ikke tror butikken blir den aller største målt i omsetning samenliknet med Jysk-butikker i større lokalsamfunn, har den ha fullsortiment fra åpningsdagen, sier Holm.

- Jysk fører også noen varer som kun selges i nettbutikken, og det er likt for butikken på Brekstad og andre butikker. Vi vil sikkert gjøre et innhugg i møbelmarkedet her i regionen, sier han.

- De aller fleste av møblene blir også lagerført her så man kan se på varen utstilt i butikken, kjøpe den og ta den med seg hjem på samme handletur. Det tror vi fosninger vil sette pris på, sier Holm.

Ny butikksjef

Hilde Landrø er ansatt som butikksjef.

- Tredje september har jeg vært 11 år i Jysk-systemet. Jeg har tidligere drevet Jysk Malvik. Jeg er fra Lenskvika rett over fjorden og flytter nærmere hjemtraktene, sier hun.

- Vi har flere av de ansatte på plass, men skal ansette flere fremover, blant annet lagersjef. Butikken vil få tre-fire fulltidsstillinger, en del prosentstillinger og vi vil nok ansatte fem-seks personer som ekstrahjelpere, sier Holm.

Paul Inge Holm og Hilde Landrø tar en liten pustepause i madrasstudioet i butikken som snart er åpningsklar. Foto: Jakob Ellingsen

Innspurt

Det er stor aktivitet i og rundt Jysks lokaler. Det pågår storstilt oppussing på hele Yrjargården. Håndverkere arbeidet fredag utvendig og innvendig på senteret.

- Nå handler det om å få alle varene på plass før åpningen. Mye er kommet men mer skal inn. Dyner, puter, møbler. Det blir til at hele helga går med, sier Holm.

- Det blir veldig bra. Det er en del ting som skal på plass enda, men vi gleder oss veldig til alt er ferdig og vi kan vise kundene butikken på torsdag, sier Landrø.

- Vi gleder oss til å se mottakelsen på den nye butikken, sier Holm.

Vekstregion

Holm sier Fosen er en spennende region, spesielt med tanke på den innflyttingen og utbyggingen som skjer i Ørland og Bjugn.

- Vi er sikre på gode år fremover. Så har vi mange muligheter her, med varer fra Mascot Høie like nede i veien, og et flott butikklokale med god lagerplass. Her er det virkelig muligheter, sier Paul Inge Holm.

Foto: Jakob Ellingsen