I februar bestilte mannen i alt tre forsendelser av det som i tingrettsdommen omtales som «illegale rusmidler» via Internett. Forsendelsene ble imidlertid beslaglagt av Tollvesenet.

Mannen i 30-årene fra Fosen var på leting etter billig rus, og kjøpte midlene fra et utenlandsk nettsted, opplyses det i dommen.

- Han kjøpte midlene fordi de ikke sto oppført på narkotikalisten. Han forsto ikke da at dette var ulovlig, men erkjenner at han ikke gjorde gode undersøkelser omkring dette, står det i tingretssdommen.

Mannen ga en uforbeholden tilståelse under rettsmøtet.

Bestilte flere typer legemidler

Legemidlene mannen bestilte, som han ikke hadde nødvendig tillatelse for var:

- 36 flubromazolam-tabletter.

- 2 gram 5FAKB-48 (syntetisk cannabinoid, journ. anm.)

- 5 flubromazepam-tabletter, 1,4 gram ethylpenidate, 4,1 gram MMB-Chminaca og 1,6 gram THJ-2201 uten tillatelse.

Fosningen er også dømt for å ha skaffet seg fem gram marihuana, samt at han ble tatt for å ha røyket marihuana hjemme på hans bopel.

Betinget fengsel

- Det forhold at siktede ikke fant legemidlene på narkotikalisten er etter rettens syn ikke tilstrekkelig til å frata handlingene karakter av forsettlige handlinger. Han har bevisst søkt etter legemidler med rusgivende effekt på steder hvor han var klar over at det ikke foregikk noen form for legal omsetning av legemidler. Legemidlene er da heller ikke godkjent som dette, verken i Norge eller i Europa for øvrig, skriver sorenskriveren.

Mannen ble dømt til 18 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han vedtok dommen.